Dünya Çapında 6 İnanılmaz Seyahat Noktasını Öğrenince Hemen Seyahat Planı Yapacaksınız

Dünya Çapında 6 İnanılmaz Seyahat Noktasını Öğrenince Hemen Seyahat Planı Yapacaksınız

Yaz mevsimin gelmesi ile birlikte seyahat planları da yapılamaya başlandı. Kimileri kış mevsiminden rezervasyonlarını yaptırırken kimileri de henüz karar verebilmiş değil. Bizde işinizi kolaylaştırmaya geldik. Haberimizde dünya çapındaki seyahat noktalarını derledik...

Uzun ve soğuk süren bir kış mevsiminden sonra tatil planı yapmaya başlayanlar şuan da sürekli arayış içerisindeler. Kararını önceden vermiş olanlar kış mevsiminden nereye gideceklerine karar verip yerlerini ayırttılar bile. Eğer sizde yurt dışı seyahat planınız varsa mutlaka haberimizi incelemelisiniz...

1-001.jpg

1. ZHANGJİAJİE ULUSAL ORMAN PARKI (ÇİN)

Çin'deki Zhangjiajie Ulusal Orman Parkı'ndaki manzara, doğrudan bir Bilimkurgu filminden fırlamış gibi görünüyor. Tanıdık gelebilir, çünkü James Cameron'ın 2009'daki hit filmi Avatar'ın dünyası için ilham kaynaklarından biriydi . Sütun benzeri doğal yapılar, doğal erozyonun sonucudur.

2-001.jpg

2. WAİTOMO GLOWWORM MAĞARALARI (YENİ ZELANDA)

Waitomo Glowworm Mağaraları, Yeni Zelanda'daki en ünlü doğal cazibe merkezlerinden biridir. Mağara, daha önce gördüğünüz hiçbir şeye benzemeyen bir ışık gösterisi yaratan binlerce ateş böceği ile dolu. Sizi dünyadaki bu büyülü galaksiye götürebilecek tur rehberleri, onlara göre, mağarayı ilk keşfeden Maori şefinin doğrudan torunları.

3-001.jpg

3. ANTİLOP KANYONU (ABD)

Antilop Kanyonu, Arizona'daki Navajo (Kızılderili kabilesi) topraklarında bulunan bir yarık kanyondur. Ani sel nedeniyle kumtaşı erozyonu ile oluşmuştur. Zamanla su tüm sert kenarları yumuşattı ve karakteristik "akan" şekiller yaratıldı.

4-001.jpg

4. STONEHENGE (İNGİLTERE)

İngiltere'de bulunan bu tarih öncesi anıtın MÖ 3000 ile MÖ 2000 yılları arasında bir yere inşa edildiğine inanılıyor. Dünyanın en ünlü simge yapılarından biridir ve 1882'den beri yasal olarak korunan bir anıttır. Tarihçiler hala hangi amaca hizmet ettiğinden emin değiller. Çoğu, bunun bir mezarlık olabileceğine inanıyor.

5-001.jpg

5. ÇİN SEDDİ (ÇİN)

Tabii ki, Çin Seddi olmadan dünyadaki ilginç yerlerin bir listesi tamamlanmış sayılmaz. Popüler inanışın aksine, ne yazık ki uzaydan göremezsiniz, ancak yine de gezegendeyken ziyaret etmeye değer. Çin'i Avrasya Bozkırından gelen çeşitli göçebe gruplara karşı korumak için bir tahkimat olarak inşa edilmiştir.

7-001.jpg

6. BÜYÜK PRİZMATİK YAY (ABD)

Bu bahar, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük ve dünyanın üçüncü en büyük kaplıcasıdır. Yellowstone Ulusal Parkı, Wyoming'de yer almaktadır. İlk olarak 1871 yılında, baharın renklenmesi nedeniyle adını veren jeologlar tarafından keşfedildi. Renkler, bir prizmadan beyaz ışık geçirerek de elde edebileceğiniz bir gökkuşağının renkleridir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN