Dünya Çocuk Hakları Günü nedir, ne zaman ve neden kutlanıyor? İşte en güzel mesajlar

Dünya Çocuk Hakları Günü nedir, ne zaman ve neden kutlanıyor? İşte en güzel mesajlar

Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve 193 ülke tarafından onaylanmış olan BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'nin Her 20 Kasım 1989 tarihinde imzalanması dolayısıyla her yıl 20 Kasım günü dünyada çocuk hakları günü olarak kutlanıyor. İşte, en güzel Dünya Çocuk Hakları Günü sözleri ve resimli mesajlar...

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dünyanın dört bir yanında çeşitli etkinliklerle anılıyor. Özellikle anneler ve babalar için, çocuk sevgisi her şeyin önünde gelir. Çocuğun yanında olmak, çocuğa sevgi vermek demektir. Onları sevdiğimizi ve sahip çıktığımızı hissettirecek şekilde davranmalıyız. Zira sevgi, çocukların gelişiminde çok önemli bir unsurdur.

6198a94cae298bae19a22d28.jpg

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ NEDİR?

Çocukların erişkinlerden farklı fiziksel, fizyolojik, davranış ve psikolojik özellikleri olduğu, sürekli büyüme ve gelişme gösterdiği bilincinin yerleşmesi, çocukların bakımının bir toplum sorunu olduğu ve bilimsel yaklaşımlarla herkesin bu sorumluluğu yüklenmesi gerektiği düşüncesi, Cenevre Çocuk Hakları Bildirisi ile şekillenmiştir.

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ NE ZAMAN?

Bu bildirge Birleşmiş Milletler tarafından kuruluşunda kabul edilmiş, 20 Kasım 1959 tarihinde Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirisi olarak güncellenmiş ve 20 Kasım 1989 tarihinde daha geniş olan Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ile değiştirilmiştir.

6198a95f66a97c9fbc34c0fd.jpg

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI MESAJLARI

* Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun.

* Dünya üzerindeki her çocuğun eşit sağlık, yaşam, barınma ve eğitim hakkına sahip olması dileğiyle... Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun.

* Yeni nesiller geleceğin nefesidir. Dünya çocuk hakları günü kutlu olsun.

* Tüm çocuklarımızın gülümseyebildiği bir dünya dileğiyle. Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun.

* Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler hiçtir.

* Tüm çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun.

* Çocuklara tertemiz bir dünya bırakmak, herkes için bir insanlık görevidir...

* Kutlu olsun dünyadaki tüm çocuklarının hakkı. Kutlu olsun Dünya Çocuk Hakları Günü...

6198a95766a97ca0901c6205.jpg

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI SÖZLERİ

*Sağlık, yaşam, barınma ve eğitim her çocuğun hakkıdır. Her platformda bunu unutmamalı, unutturmamalı...

* Geleceğin nesilleri çocukların hakkını savunmak bizim en büyük görevlerimizden biri... Her çocuğun Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun.

* Dünyanın en masum varlıkları çocuklara hakları olan zemini sağlamak bizim görevimiz. Bunun bilincine varmak dileğiyle. Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun...

* Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nde yer alan tüm maddelerin gerçekleşebilmesi ümidiyle...

* Yeni nesiller geleceğin nefesidir. Dünya çocuk hakları günü kutlu olsun !
Unutmayın dil, din, ırk ve tüm ayrıcalıklar fark etmeksizin temel çocuk hakları dünya üzerindeki her çocuğun hakkıdır. Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun.

* Tüm çocuklarımızın gülümseyebildiği bir dünya dileğiyle. Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun.

* Büyüklerin aldığı kararların çocukları olumsuz etkilemesinin önüne geçmek için Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'nin önemini unutmamalı...

61989f344e3fe11aacdf5a25.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN