Dünya Kupası finalinde sahaya girerek Türkiye'yi rezil etmişti! FIFA Başkanı İnfantino'dan Nusret Gökçe hamlesi!

Dünya Kupası finalinde sahaya girerek Türkiye'yi rezil etmişti! FIFA Başkanı İnfantino'dan Nusret Gökçe hamlesi!

Dünya Kupası finalinin hemen ardından sahaya girerek futbolcuları rahatsız eden ve sosyal medyada 'Türkiye'yi rezil etti' şeklinde tepkilere neden olan ünlü kasap Nusret Gökçe geçtiğimiz günlerde ABD'nin en eski futbol turnuvası U.S. Open Cup finalinden 'men' edilmişti. FIFA'da ünlü kasap hakkında soruşturma başlatırken FIFA Başkanı İnfantino'dan 'Nusret Gökçe hamlesi' geldi.

Dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlerin ilgiyle takip ettiği, Katar'da düzenlenen ve futbol tarihin 22. Dünya Kupası olarak kayıtlara geçen 2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin- Fransa karşılaşmasının bitimiyle sahaya girerek Lionel Messi başta olmak üzere futbolcuları rahatsız eden ve Dünya Kupası'nı kaldıran Nusret Gökçe için FIFA Başkanı Gianni Infantino'dan dikkat çeken bir hamle geldi.

Dünya Kupası finalinin ardından futbolcuların özel alanına girerek kupayla poz vermesi tartışma konusu olan ve sahaya girebilmek için rüşvet verdiği dahi iddia edilen Nusret Gökçe, geçtiğimiz günlerde ABD'nin en eski futbol turnuvası U.S. Open Cup finalinden 'men' edilmişti.

U.S. Open Cup'ın sosyal medya hesabı aracılığıyla yapılan açıklamada "Salt Bae, 2023 Open Cup finalinden bu vesileyle men edilmiştir" ifadelerini kullanılmıştı.

2022 Dünya Kupası'nda sahaya inen Nusret gündemde: Messi rahatsız oldu

FIFA SORUŞTURMA BAŞLATTI

ABD'nin en eski futbol turnuvasının Nusret Gökçe'ye 'men cezası' vermesinin ardından FIFA'da Nusret Gökçe'nin sahaya izinsiz olarak girdiğini açıklayarak Nusret Gökçe'nin Dünya Kupası finali sonrası sahaya inip kupa kaldırması hususunda soruşturma başlattığını duyurmuştu.

İngiliz yayın kurumu BBC'nin sorularını yanıtlayan bir FIFA yetkilisi, "Bazı kişilerin kupa töreninin ardından yetkisi olmadan sahaya nasıl girdiğini tespit etmek için inceleme başlatıldı. İnceleme sonucu uygun işlem neyse yapılacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Nusret'in Rolling Loud festivaline katılması da yasaklandı

BİR YASAK DAHA

FIFA'nın açıklamasında kapanış töreninde yalnızca kazananların ve devlet başkanlarının kupaya dokunmasına izin verildiğinin altı çizilirken gazeteci Fatih Portakal yaşananların ardından Nusret'i eleştirerek "Nusret'in, toplumsal ve psikolojik olarak incelenmesi gerektiğini düşünüyorum." açıklamasında bulunmuş ve Nusret Gökçe son olarak ABD'nin Los Angeles kentinde yapılacak Rolling Loud müzik festivalinden men edilmişti.

İNFANTİNO'DAN NUSRET GÖKÇE HAMLESİ

Festivalin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Biz de Salt Bae'in Mart'taki Rolling Loud LA 2023'e katılmasını yasakladık" paylaşımı yapıldı.

Bu gelişmelerin ardından FIFA Başkanı Gianni Infantino'dan 'Nusret Gökçe hamlesi' geldi. Başkan İnfantino, ünlü kasap Nusret Gökçe'yi Instagram hesabından takip ettiği Nusret Gökçe'yi takipten çıktı.

FIFA başkanı Infantino, Nusret Gökçe'yi sildi - Spor haberleri

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN