Aracı olanlar hemen plakasını kontrol etsin! Plakanızda bu varsa cezası çok büyük: 1671 TL

Aracı olanlar hemen plakasını kontrol etsin! Plakanızda bu varsa cezası çok büyük: 1671 TL

Ekonomik kriz nedeniyle ekonomi yönetimi yeni kaynaklar arayışında, bu nedenle geçtiğimiz günlerde trafik ve plaka ihlallerine yönelik cezalarda önemli artışlara gidildi. Bunlardan biri de plakalarla ilgili düzenleme. Farkında olmadan plakanızdaki hata dolayısıyla yüklü miktarda ceza yiyebilirsiniz. Trafik cezalarıyla ilgili düzenlemeler haberimizde...

Hükümet, geçtiğimiz günlerde trafik ve plaka ihlallerine yönelik cezalarda önemli artışlar olduğunu duyurdu. Cezalara maruz kalmamak için tüm sürücüler, bu değişiklikleri dikkate almalı.

ARTAN TRAFİK CEZALARI

2023 yılı itibariyle idari para cezaları %112,9 oranında arttı. Trafik ihlallerine yönelik cezalar caydırıcı bir seviyeye yükseltildi. Buna, daha önce basit cezalar olarak görülen kırmızı ışık ve hız ihlallerine yönelik cezalardaki önemli artış da dahil. En sık ihlal edilen trafik kurallarından biri emniyet kemeri takmak. Araçlarında emniyet kemeri takmadığı tespit edilen sürücülere 436 TL ceza kesilecek. Benzer şekilde, araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak da sıkça ihlal edilen bir diğer kural. Bir sürücü KGYS ile bile olsa telefonla konuşurken yakalanırsa, bunun para cezası 951 TL. Yaya geçidinde yayalara yol vermemek ise 1.917 TL. Aynı ceza, araç muayenesi olmadan araç kullanma için de geçerli.

Trafik Cezaları

PLAKA CEZALARI

Bunlara ek olarak, aracınızın plakasının görünür ve okunaklı olduğundan emin olmanız da önemli. Okunmasını engelleyecek şekilde değişiklik yapmak veya çıkartma yapıştırmak gibi yollarla plakanın okunabilirliğini engellemenin cezası 1.671 TL.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN