Elektrik faturasını düşürmenin yolu çamaşır makinesinde! Sadece bir kaşık dökerseniz faturanız yarıya inecek!

Elektrik faturasını düşürmenin yolu çamaşır makinesinde! Sadece bir kaşık dökerseniz faturanız yarıya inecek!

2023 yılı ile birlikte artmaya devam eden enflasyon birçok hanenin ay sonunu düşünmesine neden oluyor. Ay sonunda gelecek faturaların ne kadar olacağını hesaplamaya çalışan haneler kabarık gelen elektrik faturalarını nasıl ödeyecekleri konusunda plan çiziyor. Elektrik tüketiminde beyaz eşyalar her ne kadar tasarruflu durumda olsa da elektrik faturaları halen kabarık gelebiliyor. Çamaşır makinenize bundan bir tutam atmanız elektrik faturanızı düşürecektir. İşte tüm detaylar...

ELEKTRİK FATURASINI DÜŞÜRMENİN YOLU!

Ülkemizde meydana gelen enflasyon ve ekonomik sıkıntılar her geçen gün yükseliş gösteremeye devam ediyor. Temel ihtiyaç ürünlerine ve tüketim ücretlerine gelen zamlar vatandaşı düşündürmeye itiyor. Her ay bir sonraki ay gelecek olan faturaları düşünen ve hesap etmeye çalışan vatandaşlar kabarık gelen faturaları nasıl azaltacağının yollarını arıyor.

Ev aletlerine uygulanan birkaç taktik ile birlikte ay sonunda elektrik bakımından büyük bir tasarruf sağlayabilirsiniz. Son zamanlarda oldukça kabarık gelen elektrik faturaları bu tavsiyelere uymanız durumunda aklınızdan çıkacaktır.

Elektrik tüketiminde başta yer alan beyaz eşyalarınız her ne kadar enerji tasarruf modunda yer alsa da harcadığı enerji oldukça büyüktür. Bu enerji ise ay sonunda faturalarınıza yansımaktadır.

shop-145855265081.jpg

FATURA NEDEN YÜKSEK GELİR?

Elektrik tüketiminde en çok göze batan beyaz eşyalardan birisi çamaşır makineleridir. Çamaşır makineler her ne kadar tasarruf yanlısı olsa da elektrik tasarrufunu bu makinelerde daha da artırmak mümkün. Çamaşır makinelerinin yüksek elektrik kullanmalarını tetikleyen bir diğer detay ise uzun süreli ve yüksek dereceli programlar olarak bilinir. Bu programlar çamaşır makinelerinin daha fazla elektrik kullanmasına sebep olur. Aynı zamanda elektrik faturalarınızı da kabartabilir.

https-s3-eu-central-1-amazonaws-com-media-my-ua-feed-1-566af4e9af22e11e3d9aad49351ca0c8.jpg

TASARRUFLU ÇAMAŞIR NASIL YIKANIR?

Çamaşır makinaların tükettiği elektrik enerjisini düşürmenin yolları öğrenildi. Çalışmaların en yüksek derecelerde yıkamadan temizlemek artık çok daha basit. Hem yüksek derecede ve uzun programlarda çalıştırmayarak hem de çamaşırlarınızın eskisinden de temiz olmasını sağlayabileceğini tarif paylaşıldı.

Bu durumdan faydalanabilmek için çamaşır makinanızın içine 1 kaşık karbonat koymanız tavsiye ediliyor. Bu şekilde çamaşırlarınız daha temiz ve daha canlı duracaktır. Karbonat ile birlikte çamaşırlarınızı 60 yerine 40 derecede yıkamanız tavsiye edilir. Çamaşırlarınız daha temiz olurken enerji tasarrufundan faydalanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN