Elektrik faturasını yarı yarıya düşürmek meğer bu kadar kolaymış! Devir tasarruf devri, paranız cebinizde kalsın

Elektrik faturasını yarı yarıya düşürmek meğer bu kadar kolaymış! Devir tasarruf devri, paranız cebinizde kalsın

Ütü, klima, buzdolabı ve diğer birçok elektrikli alet, tek tek bakıldığı zaman yüksek değerlerde elektrik tüketmez. Ancak bir elektrikli alet yanlış kullanılıyorsa elektrik faturasında yüksek tutarlar görülebilir. Bu durumun önüne geçebilmek için de çeşitli önlemler almak gerekir. Peki, elektrik faturasını en az yarı yarıya düşürecek ipuçları neler? Elektrik faturasının az gelmesi için ne yapılmalı? Elektriği tasarruflu kullanmak için neler yapmalıyız? İşte, elektrik faturası tasarrufu...

Günlük yaşantımızda farkına varmadan alışkanlık haline getirdiğimiz bazı hatalı uygulamalar, daha fazla elektrik enerjisi harcamamıza ve dolayısıyla ay sonunda kabarık elektrik faturalarıyla karşı karşıya kalmamıza neden olabiliyor. Beyaz eşyalardan evde sıcak su kullanımına, yemek pişirmeden evdeki tüm elektronik aletlere kadar uygulanacak belli kurallarla evde daha az enerji harcayabilir, elektriği daha verimli kullanabilirsiniz.

ELEKTRİK FATURASINI YARI YARIYA DÜŞÜREN TASARRUF ÖNERİLERİ

Enerji maliyetleri arttı, kış aylarının yaklaşmasıyla elektrik faturaları yükselmeye başladı. Vatandaş, fatura tasarrufu yapmalarını sağlayacak yöntemler arıyor. Özellikle elektrik faturalarını düşürmek için tasarruf yöntemleri arıyorsanız birkaç püf nokta bulunuyor.

TEKNOLOJİK CİHAZLARINIZI BEKLEMEYE ALMAYIN

Cihazlarınızı bekleme moduna almak yerine kapatmanız tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca şarj cihazınızı kullanmadığınız zaman fişte bırakmamaya özen gösterin. Şarj ettiğiniz telefonunuzun şarjı dolduğunda, şarj etmeye devam etmeyin.

KETTLE KULLANIMI

Kettle (elektrikli su ısıtıcısı) kullanırken ihtiyacınız kadar su koyun. Daha fazla su kullanmamaya dikkat edin.

MİKRODALGA FIRIN TERCİH EDEBİLİRSİNİZ

Mutfakta yavaş pişiriciler ve mikrodalga fırınlar daha az enerji harcar. Bu yüzden elektrikli fırın yerine mikrodalga fırın tercih etmeniz faturanızın düşmesine yarayacaktır.

KURUTMA MAKİNESİNDEN TASARRUF EDEBİLİRSİNİZ

Çamaşır kurutma makinesi yerine ısıtmalı havalandırıcı kullanabilir ve kurutma makinesinin daha az çalışmasını sağlayabilirsiniz.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ KULLANIMINA DİKKAT

Çamaşırlarınızı yıkarken makineyi tam kapasite çalıştırdığınızdan emin olun. Çamaşırları bastırdığınızda tamburla arasında bir karış boşluk kalmalıdır. Az kirli çamaşırlarda ise ekonomik program kullanın.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN