Elektrik faturasının kabarıklığı ortaya çıktı! Bu hataları yapmak faturayı ikiye katlıyor!

Elektrik faturasının kabarıklığı ortaya çıktı! Bu hataları yapmak faturayı ikiye katlıyor!

Elektrik tüketimini azaltmak ve faturadaki yükü hafifletmek isteyenler için kaçınılması gereken hatalar ve enerji faturasını düşürmenin pratik yollarını paylaşıyoruz. Evdeki her cihazın kapatılmasına rağmen inatla yüksek seyreden faturaları düşürmek için işte dikkat edilmesi gereken noktalar ve enerji masraflarını azaltma yöntemleri...

Elektrik faturalarının ödemesi her geçen gün daha sıkıntılı bir hale geliyor. Bu durum, elektrik tasarrufu için çeşitli stratejilere başvurmamızı gerektiriyor. Evin her köşesindeki elektrikli cihazların fişlerini çekmek de bu stratejilerden biri. Eğer faturanız sürekli yüksek geliyorsa, gözden kaçırdığınız bazı noktalar olabilir. Elektrik faturasını artırabilecek birçok hata yapma olasılığımız var.

Evimizdeki teknolojik cihazlar, hayatımızı kolaylaştırmanın yanı sıra zaman kazandırıyor. Küçük mutfak aletleri, bulaşık ve çamaşır makineleri, ütü, buzdolabı ve televizyon gibi. Ancak bu cihazlar aynı zamanda en fazla elektrik tüketenler arasında. Bu yüzden onları kullanırken dikkatli olmak gerekiyor.

İŞTE ELEKTRİK FATURASINI ARTTIRAN HATALAR

arewrewrwe.jpg

İlk olarak, elektronik cihazları sadece düğmesine basarak kapatmanın yetersiz olduğunu unutmamak önemli. Düğmeye basmak elektrik akımını kesmez, cihazın bekleme modunda da enerji harcamasına neden olabilir.

Faturanın yükselmesine sebep olan bir başka hata da, prizde boşta duran şarj aletleridir. Şarj aletleri, boş prizde bile bekletildiğinde fazladan enerji tüketir. Aynı şekilde çoklu prizler de fatura artışına yol açabilir. Bu nedenle yatmadan önce çoklu prizleri fişten çekmek önemlidir.

Çamaşır ve bulaşık makineleri gibi cihazları, gece 22.00 ile sabah 06.00 arasında çalıştırmak daha ekonomik olabilir. Bu saatlerde elektrik ücretleri daha düşük olduğu için enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Elektrik faturasını azaltmak istiyorsanız, günlük kullandığınız cihazları bu saat dilimine kaydırmayı düşünebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN