Emeklilerin cüzdanı para dolacak! Bankalar el sıkıştı: 20.000 TL emekli promosyonu dağıtıyor! Bu bankalara giden yaşadı

Emeklilerin cüzdanı para dolacak! Bankalar el sıkıştı: 20.000 TL emekli promosyonu dağıtıyor! Bu bankalara giden yaşadı

Emeklilerin dört gözle beklediği müjdeli haber geldi. Özel bankalar ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) promosyon ücretlerini güncelledi. Bu kapsamda; özel bankalar emeklilere 20.000 TL promosyon verirken, BDDK ise en düşük 11.000 TL promosyon ödemesi yapacak. İşte, emeklilerin yüzünü güldürecek promosyon ödemeleriyle ilgili detaylar...

Temmuz ayında bankalar arasında başlayan emekli promosyon yarışı milyonlarca emeklinin yüzünü güldürürken, maaşını başka bankaya taşıyan emeklilerin cepleri de doldu. Bu yıl EYT düzenlemesinden faydalanacak 2 milyon 250.000 kişiyi de bünyelerine katmak isteyen özel bankalar şimdiden promosyon fiyatlarını güncelledi.

Bankacılık kaynakları verdikleri bilgilerde 2023 yılında özel bankaların emeklilere 20.000 TL'lik promosyon ödemesi yapacağını açıkladı. Önceki dönemde olduğu gibi bu promosyonlar da emeklilerin maaşlarına göre verilecek.

BDDK PROMOSYON TASARISI HAZIRLIYOR

Yine bankacılık kaynaklarının aktardığı iddialara göre BDDK promosyonlarla ilgili bir tasarı hazırlığında ve bu hazırlığı kapsamında bankalara emekli promosyon ödemesinde bir alt limit getirecek. Bu kapsamda bankalar, 2023 yılında emeklilere maaşlarının iki katından daha az promosyon ödeyemeyecek. Şuan en düşük emekli maaşı 5.500 TL olduğu için emeklilerin alacağı en düşük promosyon 11.000 TL olacak.

 emekli promosyonları

Bu doğrultuda emekli aylığı 10.000 TL'nin üzerinde olacakların alacakları promosyon da 20.000 TL olacak. Emekli aylığı bu tutarların arasında olanlar ise maaşlarına göre 15.000 TL ve 17.500 TL gibi promosyon alacak.

EYT'liler ilk maaşlarını Şubat ayında alacağı için bankaların Şubat ayı içinde promosyon çalışmalarını bitirerek Şubat'ın son haftasında promosyon kampanyalarını hayata geçirmeleri bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN