Emeklilik yılınızı hemen kontrol edin! 7500, 8500, 9000 TL maaşa ek 1300 TL ek ödeme! Listede adı olanlara piyango vurdu

Emeklilik yılınızı hemen kontrol edin! 7500, 8500, 9000 TL maaşa ek 1300 TL ek ödeme! Listede adı olanlara piyango vurdu

Emeklilerin yüzünü güldürecek haberler peş peşe gelirken 7.500 TL'ye yükseltilmesi ve 2 bin TL ikramiye için duyurular yapıldı. Şimdi gözler intibak yasasına çevrilirken 2000 sonrası sigortalıların emeklilik tarihini kontrol etmesi için uyarılar yapıldı. İntibak yasasına ilişkin detaylar...

Emeklilerin aldığı en düşük emekli maaşı 7.500 TL olarak güncellenirken 2000 sonrasında sigortalı olan emekliler büyük heyecana kapılırken intibak düzenlemeleri için bekleyişler başladı. Emekliye intibak zammı var mı? İntibak zammı ne kadar? Kimler intibak zammında faydalanabilecek?

TÜED GENEL BAŞKANINDAN İNTİBAK TEKLİFİ

Kazım Ergün, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerine gelen zamdan memnun olduklarını belirtirken diğer taleplerinde hayata geçmesi için tekliflerde bulundu. Yazılı açıklamada Vedat Bilgin, 22 Mart tarihinde TÜED'i ziyaretinde taleplerin bulunduğu 24 maddelik bir dosya sunduğunu açıkladı.

Maddelerde yer alan emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin artışı istenirken güncellemeler yapıldı. Bununla beraber Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bilgin'e teşekkürlerini illetti.

2023 İNTİBAK ZAMMI

2000 öncesi ve sonrası emekli olanların maaşları arasında farklar söz konusu olurken bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması için intibak zammı talep edildi. Bununla beraber 2000 öncesi emekli olanlara intibak düzenlemesi üzerinde 350 TL artış yapıldı. 2000 sonrasında emekli olanlar ise prim gün sayısı ve kazancıyla beraber 1.300 TL'ye varan artış beklentileri oluştu.

intibak zammı

EMEKLİYE İNTİBAK YASASI

Eşit prim ödemelerine rağmen emekli olunan yıla göre emekli maaşlarının tutarları farklılık göstermektedir. İntibak yasası 2000 öncesi ve 2000 sonrası emekli olanların eşit maaş alacakları düzenlemeleri ele alır.

EMEKLİYE 3 AYLIK ENFLASYON ZAM ORANI

3 aylık enflasyona bakıldığında emeklilere zam oranı yüzde 12.52 çıkarken geriye 3 veri kaldı. Bu veriler ise çıkacak oranlar üzerinden emekli olan EYT'liler de faydalanabilecek. En düşük emekli aylığı 7.500 TL olurken 2 bin TL bayram ikramiye ödemesi yapılacak. Aynı zamanda Haziran da olan Kurban Bayram ikramiyesi de aynı şekilde 2 bin TL olarak belirlendi. Emekliler ödemelerden faydalanmak için gün sayarken Temmuz zam için bekleyiş başladı.

TİSK verilerine göre bu senenin ilk 3 aylık döneminde bakıldığında enflasyon yüzde 12,52 olarak belirlendi. Bu duruma SSK ve Bağkur emeklilerin zam oranı 12,52 çıktı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN