En popüler bebek isimleri belli oldu

En popüler bebek isimleri belli oldu

TÜİK'in güncel verileriyle, Türkiye'de 2021 yılında doğan bebeklere en çok verilen 10 isim belli oldu. Buna göre, en çok tercih edilen bebek ismi, erkeklerde Yusuf, kızlarda ise Zeynep oldu.

TÜİK tarafından yayımlanan istatistiklerde, ülkede en çok kullanılan isimler ve 2021 yılında en çok kullanılan isimler açıklandı. Türkiye’de 2021 yılında doğan bebeklere verilen isimler incelendiğinde, erkeklerde Yusuf, kızlarda ise Zeynep isminin ilk sırada yer aldığı görüldü. Türkiye nüfusu içinde cinsiyete göre en çok kullanılan isimler incelendiğinde ise erkeklerde Mehmet, kadınlarda da Fatma isminin ilk sırada olduğu gözlendi.

2021 yılında doğan bebeklere verilen, cinsiyete göre en çok kullanılan 10 isim şu şekilde:

Erkek bebeklerde ilk sırada Yusuf ismi yer alırken sırasıyla Alparslan, Miraç, Ömer Asaf, Eymen, Göktuğ, Ömer, Mustafa, Aras, Ali Asaf.

Kız bebeklerde ilk sırada Zeynep ismi yer alırken sırasıyla Elif, Asel, Asya, Defne, Nehir, Azra, Zümra, Eylül, Ecrin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN