En tehlikeli köpek cinsi nedir?

En tehlikeli köpek cinsi nedir?

Ülkemizde ve Dünya’da bir değil birden fazla tehlikeli köpek cinsi bulunmaktadır. Bazı köpekler insanlara yoldaş, arkadaş olurken bazıları ise her gördüğü insana saldırabilen cinsten olmaktadır.

Eğitimli bir şekilde yetiştirilen köpekler insanlara zarar vermez. Eğer ki köpek sahipleri eğitim verirken saldırmaya ve hırçınlaştırmaya yönelik eğitim verilirse bu köpekler her önüne gelen insanlara saldırmaya başlar. Bazı köpekler hem güçlü, hem de cüsseli yapıya sahiptirler ve bu köpeklere birde saldırgan yetiştirildiği zaman gerçekten korkunç şeyler ortaya çıkabiliyor.

AMERİKAN PİTBULL TERRİERİ

Pitbull ırkı köpekler Dünya’nın en tehlikeli hayvanlar sıralamasında 1. Sırada yer almaktadır. Birçok ırkın karıştırılmasıyla ortaya çıkmıştır. Melez bir köpek ırkıdır. Pitbull cinsi köpekler çok güçlü çene yapısıyla meşhurdur. Hırçınlaştırılarak yetiştirildiği zaman etraftakilere büyük zararlar verebilirler. Saldırganlıkları ve insan yaralamaya yatkın yapıda oldukları için birçok ülkede yasaklanmıştır. 8 ile 15 yıl arasında yaşam sürmektedirler.

JAPANESE TOSA

Japon dövüş köpeği olarak bilinen bir köpek cinsidir. Ülkesinde dövüş köpeği olarak kullanılmıştır. En tehlikeli köpek cinslerinden birisi olduğu için Dünya’nın birçok yerinde yasaklanmış bir köpek cinsidir. 10 ile 12 yıl arasında yaşam sürmektedirler. Bu köpekler ince ve küçük kulak, düz bir sırt yapısına sahiptirler. En baskın özellikleri Zeki, korkusuz, şüpheci ve saldırgan olmalarıdır.

DOGO ARJANTİNO

Bu ırk Arjantin’de iyi bir av ve bekçi köpeği olarak geliştirilmiş melezlenmiş büyük beyaz ve kaslı bir köpek türüdür. 10 ile 15 yıl arası yaşam sürmektedir. 9 ülkede yasaklanmış bir ırktır. Asil duruşu ve korkusuz oluşu ile bilinir. Sahibini korumak için yabacılara karşı acımasızdır. En bilinen özelliği koruyucu, neşeli, sadık olmasıdır.

FİLA BRASİLEİRO

Brezilya Mastiff olarak da bilinmektedir. Çok güçlü, dayanıklı ve yabancılara karşı toleransı bulunmayan bir ırktır. Üstün izleme yeteneği saldırganlığı ve affetmeyen yapıya sahiptir. Cesaret nam salmıştır. 9 ile 11 yıl arasında yaşam sürmektedirler. Türkiye dâhil olmak üzere birçok ülkede tehlikeli oluşundan yasaklanmış bir ırktır.

AMERİKAN BULLY

Amerikan Pitbull Terrier ve Staffordshire Terrier köpeklerin melezlenmesiyle ortaya çıkmış bir köpektir. 10 ile 12 yıl yaşam sürmektedirler. Türkiye’deki yasaklı köpek cinsleri arasında yer almaktadır. Güçlü ve kaslı yapılarıyla tutuğunu koparan cinstendir. Kokutucu görüntülerinden insanların çekindiği bir köpektir. Pitbull’lar ile çok karıştırılan ama Pitbull olmayan başlı başına bir ırktır.

CANE CORSA

Koruma ve bekçi köpeği olan Cane Corsa İtalyan cinsi köpektir. Ortalama 10 ile 12 yıl arasında yaşam sürmektedirler. Kaslı kemiklerinden dolayı büyük cüsseye sahiptir. Çok güçlü ve çevik yapıdadırlar. Hedef olarak ya da tehlikeli gördükleri canlılara ciddi zararlar verebilirler.

BOXER

Güçlü ve kaslı vücut yapısına sahiptir. Bu köpekler 50’den fazla saldırı vakasıyla en tehlikeli köpekler arasında yer almaktadır. Bekçi köpeği ırkındandır. 10 ile 12 yıl arası yaşam sürmektedirler. En tehlikeli köpek cinsi nedir? Sorusunun cevabını Ülkemizde ve Dünya’da olmak üzere birçok ırk bulunmakta bunlardan birkaçını böylelikle öğrenmiş olduk.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN