En ucuz elektrikli arabada fiyat belli oldu! Sonunda Türkiye'ye geliyor: Chery'i gören vazgeçemeyecek!

En ucuz elektrikli arabada fiyat belli oldu! Sonunda Türkiye'ye geliyor: Chery'i gören vazgeçemeyecek!

Son dönemlerde popüler olan elektrikli araçlar ülkemizde de sık kullanılır hale gelirken Chery'in çıkaracağı ilk elektrikli otomobil fiyatı merak konusu oldu. Chery EQ1 Türkiye'ye ne zaman geliyor? Elektrikli Chery EQ1'in fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Uzun zaman sonra Türkiye'nin otomobil piyasasına geri dönüş yapan Çinli otomobil devi Chery'nin Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan, yeni araç hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şirketin, Türkiye'ye dair satış planlarını ve ülkeye gelecek araçların listesini verdi.

Çinli otomobilin devi Chery, geçtiğimiz günlerde yapılan lansmanla ''Omoda 5'', “Tiggo7 Pro” ve “Tiggo8 Pro” modelleriyle ülkemize giriş yapılacağı haberi verildi. Chery'nin Türkiye'ye en az 15 bin satış ile girmesinin hedeflendiği bilgisi verildi.

TÜRKİYE'DE YENİ ÜRETİM BAŞLADI

Üretilecek olan motorların ülkemizde farklı olmayacağı fakat Avrupa'ya uygun olması için farklı güçlere sahip gibi görülmesini belirten bayiler yeni marka olan Chery'ye üretim aşamasında Avrupa için masaya oturulurken o masada Türkiye'nin de olacağı aktarıldı.

Elektrikli araç

2023 SONUNDA YENİ MARKA

Ahu Turan kendisine yöneltilen soruları yanıtlamaya devam ederken Chery'nin ülkemize getireceği ilk elektrikli araç hakkında çeşitli özellikleri belirtti. İlk olarak ülkeye gelen elektrikli araç mini sınıf bir araç olarak EQ1 tercih edildi.

FİYAT BELLİ OLDU MU?

301 km menzilli ve 10.500 dolara satılan aracın ülkemizde ki fiyat ise henüz netleşmedi. Çıkacak elektrikli araç için yıl sonunda geldiğinde yüzde 54 ek vergi olmasına rağmen en ucuz elektrikli otomobil olacağını ve fiyat olarak ise 300-350 bin TL seviyelerinde olacağı belirtildi. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN