En uzun vadeli cep telefonu satan firmalar hangileri

En uzun vadeli cep telefonu satan firmalar hangileri

Günümüzde olmazsa olmazlarımızın başında cep telefonları geliyor. İletişim ağlarının da genişlemesiyle birlikte hiçbir yerde elimizden düşmeyen cep telefonları gün geçtikçe vazgeçilmezimiz halini alıyor. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte özellikleri de gelişiyor.

Kullanıcılar gerek iletişim, gerekse bilgisayar yerine kullandıkları cep telefonları için araştırma içine giriyor. En önemli gereksinimleri arasında yer alan cep telefonlarına sahip olmak için ise birçok kişinin merak ettiği soru " En Uzun Vadeli Cep Telefonu Satan Firmalar hangileri? " oluyor.

Daha önceki yıllarda kredi kartlarına taksitle alınabilinen cep telefonlarına ulaşım, gün geçtikçe zorlaştı. Hem artan fiyatlar hem de kredi kartlarına taksit seçeneğinin kaldırılmasıyla kullanıcılar taksit yapabilecekleri yerler aramaya başladılar. Firmalar buna bir çözüm üretip taksit sayılarını arttırmak için kullanıcılara seçenekler sunmaya ve kendi aralarında bir yarışa girmeye başladılar.

En uzun vadeli cep telefonu satan firmalar arasında zincir marketler, senetli satış yapan firmalar ve telekominikasyon gibi birçok şirket yer alıyor.

ZİNCİR MARKETLER

Media Markt, Vatan Computer, Teknosa gibi birçok zincir market bu yarışın dışında kalmamak için seçenekler aramaya başladılar. Zincir marketler Kullanıcılara anlaşmalı bankalarla yapılan alışverişlerde faizli/faizsiz seçeneklerle kredi imkanı sağlayarak uzun vadeli cep telefonu satış imkanı sunuyorlar. Yapılan anlaşmaya göre 12 aya kadar taksit imkanı sunabiliyorlar. Bazı zincir marketlerde faizsiz taksit imkanı sağlanırken bazılarında ise düşük faiz oranlarıyla kredi kullandırılıp taksit yapılıyor. Kullanıcılar için cazip olan ise bankaya gitmeden düşük faizli veya faizsiz kredi kullanarak uzun vadeli cep telefonu alabiliyor olmaları oluyor.

TELEKOMİNİKASYON ŞİRKETLERİ

Kullanıcıların daha önceleri bile sıklıkla tercih ettiği telekominikasyon şirketleri, en uzun vadeli cep telefonu satan firmalar arasında yerini hala korumaya devam ediyor. Turkcell, Vodafone, Turk Telekom gibi hattın üstüne taksitle cep telefonu alma imkanı sağlayan telekominikasyon şirketleri vadeler konusunda kısıtlamalar yaşasalar da kredi, senet gibi kullanıcıları zorlayabilecek belgeler istemedikleri için tercih ediliyorlar. Hattın üstüne alınan cep telefonu taksitleri fatura dönemlerinde faturalara ek olarak yansıtılıyor.

Telekominikasyon şirketleri 3 yıl öncesine kadar 36 aya kadar vade imkanı sunuyorlardı ve ön ödeme yoktu. Getirilen sınırlamalardan sonra en fazla 12 ay vadeyle cep telefonu verebiliyorlar. Yüksek meblağlı telefonlar için ise ön ödeme istiyorlar ve vadeyi 12 aydan 6 aya kadar düşürüyorlar. Ön ödeme kullanıcıları zorlasa da hattın üstüne cep telefonu almak en çok tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor.

SENETLİ SATIŞ YAPAN FİRMALAR

Evkur, Ev Yaşam gibi senetle alışveriş yapılan firmalar en uzun vadeli cep telefonu satan firmaların başında yer alıyorlar. Bankalarda kredi puanı yetersiz olan kullanıcılar uzun vadeli cep telefonu almak için bu firmaları tercih ediyorlar. Bu durumda kullanıcıların en önemli şikayeti ise cep telefonlarının çok üstünde fiyatlar biçilmesi oluyor.

Akıllı cep telefonları hayatımızın büyük bir kısmını oluşturuyor. Dolayısıyla da vazgeçilmezlerimizin başında yer alıyor. Her ne kadar cep telefonlarına ulaşımımız gün geçtikçe zorlaşıyor olsa da en uzun vadeli cep telefonu satan firmalar vazgeçilmezimiz olan telefonlara erişimimizi kolaylaştırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN