Erdal Beşikçioğlu ne dedi? İşte o röportajı ve dedikleri

Erdal Beşikçioğlu ne dedi? İşte o röportajı ve dedikleri

Haberimizde Twitter'da trend listesine giren 'Erdal Beşikçioğlu ne dedi?' sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. Ayrıca Erdal Beşikçi'nin aranan röportajını da yazımızdan okuyabilirsiniz. Vatandaşlar ise Beşikçioğlu'nun neler söylediği merak ediliyor. Beşikçi hakkındaki tüm detaylar haberimizde...

Erdal Beşikçioğlu ne dedi? sorusu Twitter'da trend listesine girmesinden sonra merakla araştırılmaya başlandı. Haberimizde Erdal Beşikçioğlu'nin aranan röportajını bulabilirsiniz. Ünlü oyuncu açıklamasından sonra sosyal medyada en çok konuşulan isim oldu. İşte Erdal Beşikçioğlu'nun verdiği röportajın detayları ve son dakika haberleri...

ERDAL BEŞİKÇİ NE DEDİ? 

Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu Twitter'da en çok konuşulanlar kısmına girdi. Bunun sebebi Bşikçi'nin verdiği röportaj oldu. Beşikçioğlu, "Devletim bana 'Güneydoğu'da yapacaksın askerliğini' dedi, gittim, yaptım. 'Bu vatan için öl' deseydi de ölürdük" ifadelerini kullandı. 

18-11/12/erdal-besikcioglu.jpg

İŞTE ERDAL BEŞİKÇİ'NİN RÖPORTAJI 

- Televizyondan kazandığı parayı tiyatroya yatıran birçok isim var... Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Evet, ben de televizyondan kazandığım parayı tiyatroya yatırıyorum. TV ile tiyatro birbirinibesleyen dallar aynı zamanda. Ben bir süredir televizyona ara verdim. Dizi sektöründe ağırlaşan şartları artık ruhum kaldırmıyor. Dizi süreleri çok uzun. Bölümleri 180 dakika yapmak içinhikayeyi yayıyorlar. Sektörün kartelleşmesini isteyen bazı şirketler, sürelerin kısalmasını istemiyor. Sürelerin kısalması için bu kartel zihniyet ortadan kalkmalı.

- Siz de televizyon dizilerinde oynadınız. Kendinizi nasıl tarif ediyorsunuz peki?

Kendimi tiyatro sanatçısı olarak görüyorum. Konservatuvardan mezun olmuş diğer arkadaşlarımla birlikte biz tiyatrocuyuz. Canlı iş yapmak her babayiğidin harcı değil. Televizyonda oyunculuk yapmakla tiyatro sahnesinde olmak bambaşka şeyler. Tiyatro eğitimi almamış bir oyuncu belki 30 kişi karşısında oynar ama 800 kişinin karşısında oynayabilir mi? Mühim olan o. Oynayamaz, diyaframı yetmez bir kere. Sözünü iletemez, nefesi yetmez çünkü. Oyuncular, sporcu gibidir. Hareket etmeden oynayamazsınız sahnede. Tiyatro canlı performanstır. 'Hocam olmadı, çekelim bir daha' şımarıklığını kaldırmaz.

- 'Bir Delinin Hatıra Defteri'yle 4 Kasım'da İstanbul'da tiyatroseverle buluştunuz. Sahnedeki performansınız dakikalarca alkışlandı...

12 sezondur devam ediyor. 'Bir Delinin Hatıra Defteri' çok özel bir oyun. Zaten bundan dolayı hâlâ sahneliyorum. Oyunda anlatılan dönem her açıdan ele alınıyor. İçinde döneme dair eleştiriler de barındırıyor ama bunu göze sokarak yapmıyor. Bir insanın güncesinden yola çıkarak hayatın her yönünü anlatıyor. Bir aşkın statüko karşısında nasıl yok olabileceğini de buluyorsunuz oyunda, dönemin siyasi ilişkilerinin sorgulanmasını da. Hayatı sorguluyor oyun aslında.

GEREKENİ YAPALIM

- TV dünyasının unutulmaz karakterlerinden 'Behzat Ç.'yi yıllarca oynadınız. Bu proje size ilk teklif edildiğinde bu kadar sevileceğini tahmin ediyor muydunuz?

Enteresan bir iş olacağını tahmin ediyordum, bu yüzden de büyük bir enerji ile başlamıştım. Serdar Akar'ın ivmesi ve senaryonun kuvvetli olması dizinin sevilmesini sağladı. Dizitelevizyonda yayınlandığı döneme göre internette çok daha büyük bir izleyici kitlesine ulaşıyor. Ve gittikçe de artıyor izleyicisi.

- Askerliğinizi terörün en yoğun yaşandığı 90'larda, Güneydoğu'da yaptınız. Hiç ölümle burun buruna geldiniz mi askerliğinizi yaparken?

Askerliğimi yaparken her an ölümle burun burunaydım. Hakkari Yüksekova, Çukurca ve Dağlıca'da askerlik yaptım. Kurşunun nereden geleceğini bilemezdiniz, bastığınız toprağın altında mayın olup olmadığını da. Zaten bunları bilerek gittim askere. Devletim bana 'Güneydoğu'da yapacaksın askerliğini' dedi, gittim, yaptım. 'Bu vatan için öl' deseydi de ölürdük. Türkiye'de herkes bana göre içinde vatan sevgisi ile doğuyor çünkü anne veya babasından geçiyor bu sevgi miras gibi. 5 yaşında andımız ile tanışıyor. Türk'ün ne demek olduğunu bu yaşlarından itibaren anlamaya başlıyor. Annem Arnavut, babam Laz, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıyım ve Türk olarak görüyorum kendimi. Misak-i Milli sınırları içindekiher birimiz, vatandaş olarak ülkemizin daha ileriye gitmesi için ne gerekiyorsa yapmalıyız.

18-11/12/erdal-besikcioglu-roportaj.jpg

BiRLİK DUYGUMUZU KAYBETMEYELİM

- Siz böyle diyorsunuz ama dolar yükseliyor diye sevinen bir kesim de var. 'Aynı gemide değiliz' diyorlar ne yazık ki...

Dolar yükseldiği dönemde benim bankada Türk Lirası param vardı ve ben paramı Türk Lirası'nda tutmaya devam ettim. Dolara çevirmedim, çevirmeyi bile düşünmedim. Ülkemizin daha iyi olmasını isterim her zaman. 'Aynı gemide değiliz' de ne demek? Hepimiz aynı gemideyiz, önce bunu fark edelim. Aynı gemideyiz, rotamızı nereye çevireceğimize de birlikte karar vereceğiz. Birlik duygumuzu kaybetmemiz gerekiyor. Yöneticilere oy vermiş olun ya da olmayın; Türkiye'nin çıkarlarını düşünmek ve korumak zorundayız. Başka Türkiye yok. Başka gidecek yerimiz de yok. Biz bu toprakların üzerinde birlikte yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz. Toplumsal birlikteliğimizi sanatla, sporla ve diyalog kanallarını açık tutarak daha da iyi bir noktaya getirebileceğimize inanıyorum. Bir sanatçı olarak da bunun için ne gerekirseyaparım.

HER DÖNEM FİKRİMİ CESURCA SÖYLERİM

- 'Behzat Ç.' dizisinde devlet içindeki illegal yapılanmayla mücadele eden bir polisi canlandırdınız. 'Reaksiyon' dizisinde de ise derin devleti temsil eden bir karakteri oynadınız...

'Behzat Ç.'de iyi bir polisi oynadım. 'Reaksiyon'da ise eski Türkiye'nin derin devletini temsil eden 'Dayı' rolündeydim. Seyirci bu karakteri de kötü olmasına rağmen sevdi. Sanatçı her rolü oynamalı. Toplumsal alana dair sözü varsa söylemeli. Toplumun yaşam kalitesini artırmak için sisteme yönelik eleştirileri varsa yapmalı. Sanatçının bir ideolojisi olabilir ama hiçbir ideolojiye ait olmamalı. Belki geçmişte sanatçılar bir ideolojiye ait hissediyorlardı kendilerini ama artık 21'nci yüzyıldayız. Her dönem fikrimi cesurca söylerim. Doğruyu, kendi ahlakınıza göre söylemelisiniz.

TV'de oyunculuğun geliştirilmesi diye bir şey yok.

- Dizi setlerindeki olumsuz koşullar oyuncuların da performansını etkilemiyor mu sizce?

Dizilerde oyuncuların performansı diye bir şey yok. Yönetmenin performansı vardır. O kadar kısa zamanda siz hiçbir şey yapamazsınız ekranda. Kendinizi tekrar eder durusunuz. Televizyonda oyunculuğun geliştirilmesi diye bir şey söz konusu değildir. Ancak kotarırsınız işi, ötesine geçemezsiniz. Bu yüzden de dizi sektöründe güzel kızlar, yakışıklı erkekler olsun, çabuk ezber yapsın diyerek oyuncu seçiyorlar. İşi en kısa sürede çekmekle ilgileniyorlar.

GÜNEYDOĞU'YA ÖLÜMÜ GÖZE ALARAK GİTTİK

- Güneydoğu'da yaptığınız askerlik günlerinden sizde en çok ne iz bıraktı?

Vatani görevimi asteğmen olanak yaptım. Benimle birlikte iki arkadaşım daha vardı asteğmen olan. Biri hat sanatçısıydı, diğeri de Yale Üniversitesi mezunu pırıl pırıl bir ekonomistti. Dağlıca'da mevzide nöbet tutarken biz, bu arkadaşımız da okulda nöbet tutuyordu. Okula teröristler pusu kurdu ve arkadaşımızı öldürdü. Ülkemize katkı sağlayacak bir dimaydı ama teröre kurban gitti o gece. Çok etkiledi beni onun ölümü ve iz bıraktı. Biz zaten ölümü göze alarak gittik Güneydoğu'ya o yıllarda."

18-11/12/erdal-besikci-kimdir.jpg

ERDAL BEŞİKÇİ KİMDİR? 

Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın yeğenidir. Babası Vakıflar Bankası’nda müdürdü. Babasının tayinleri nedeniyle İlkokula Ankara’da başladı, sonra Kayseri ve İzmir’de devam etti. Liseyi İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladı ve İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nde devam etti. Liseyi Ankara’da bitirdi.

1989'da Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. Konservatuar eğitimi sırasında “William Guskill” ile yaratıcı drama üzerine workshop çalışmalarına katıldı. 1993 yılında mezun oldu ve aynı sene Devlet Tiyatrolarında göreve başladı. 95-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev yaptı. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görevine devam etti.

Yazar Ayşe Kulin tarafından yazılan aynı adlı romanından uyarlanılan ve Erzincan Valiliği sırasında Vali Recep Yazıcıoğlu'nun yapılması için büyük emek harcadığı Başpınar Köprüsü'nün konu edildiği bir dizi filmde 2006 – 2008 tarihleri arasında Vali Recep Yazıcıoğlu'nu canlandırdı.

2014 yılında “Kod Adı Reaksiyon” adlı dizinin başrollerinde Erdal Beşikçioğlu, İbrahim Çelikkol, Selen Soyder, Nehir Erdoğan, İsmail Demirci ve Yurdaer Okur oynadı.

Halen Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki görevine devam etmektedir.

Erdal Beşikçioğlu, konservatuardan sınıf arkadaşı oyuncu Elvin Beşikçioğlu ile 1991’den beri evlidir. “Derin” adında bir kız çocuğu ve Ömer adında bir oğlu vardır.

Rol Aldığı Film ve Diziler:

Adı Efsane (Tarık Aksoy, TV Dizisi, 2017)

46 Yok Olan (Murat Güney, TV Dizisi, 2016)

Kod Adı Reaksiyon (Dayı (Yavuz Aslan, TV Dizisi, 2014)

Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (Arif, Sinema Filmi, 2014)

Böcek (Sinema Filmi, 2014)

Behzat Ç. Ankara Yanıyor (Behzat Ç., Sinema Filmi, 2013)

Leyla ile Mecnun 1. Sezon (TV Dizisi, Behzat Ç., 2011)

Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm (Behzat Ç., Sinema Filmi, 2011)

Kurtlar Vadisi Filistin (Moşe, Sinema Filmi, 2010)

Kardelen (Servet Ağa, Sinema Filmi, 2010)

Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi 3 Sezon (TV Dizisi, Behzat Ç., 2010-2012)

Es Es 2 Sezon (TV Dizisi, Işık, 2009-2010)

Bal (Yakup, Baba, Sinema Filmi, 2009)

Ayrılık (Abdullah, TV Dizisi, 2009)

Vali (Vali Faruk Yazıcı, Sinema Filmi, 2008)

Hayat Var (Baba, Sinema Filmi, 2008)

Köprü 2 Sezon (TV Dizisi, Faruk Yazıcı, 2006-2007)

Eve Giden Yol 1914 (Mahmut, Sinema Filmi, 2006)

Barda (Nasır, Sinema Filmi, 2006)

Ödünç Hayat (Mustafa, TV Dizisi, 2005)

Seni Çok Özledim (Sado, TV Dizisi, 2005)

Körfez Ateşi (Seslendirme, TV Dizisi, 2005)

Mars Kapıdan Baktırır (Süha, TV Dizisi, 2004)

Kasırga İnsanları (Yunus, TV Dizisi, 2004)

Tatlı Hayat (TV dizisi, Bora Tekay, 2003)

Ödülleri:

2012 Antalya Televizyon Ödülleri Drama - En İyi Erkek Oyuncu (Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi)

48. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm)

2009 Baykal Saran Tiyatro Ödülü (Bir Delinin Hatıra Defteri)

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları:

Bir Delinin Hatıra Defteri: Nikolay Vasilyeviç Gogol - Ankara Devlet Tiyatrosu -

Salome: Oscar Wilde - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2005

Aşk ve Anlayış: Joe Penhall - Tiyatro Dot - 2005

Yer Demir Gök Bakır: Yaşar Kemal - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2003

Şeyh Bedrettin: Orhan Asena - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2003

Bir Ölü Evi: Nazım Hikmet - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2002

Romulus (Büyük Romulus): Friedrich Dürrenmatt - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2001

Korkut Ata: Turan Oflazoğlu - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2000

Canlı Maymun Lokantası Güngör Dilmen - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1996

Pazartesi Perşembe: Müsahipzade Celal - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu1995

Zengin Mutfağı: Vasıf Öngören - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1995

Küçük Prens: Antoine de Saint-Exupéry - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1994

Onikinci Gece: William Shakespeare - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1994

Macbeth: William Shakespeare - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1993

Düşler Yolu: Tennessee Williams - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1991

Yönettiği Tiyatro Oyunları:

Keloğlan'ın Eşşeği: Lale Oraloğlu - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1995

Özel Haytlar: Noel Coward - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1995

Hayvan Çiftliği: George Orwell - StüdyoCer Atölye - 2012

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN