Erdem ne demek?

Erdem ne demek?

Erdem kelimesi, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından belirlenen anlamıyla, ahlakın övdüğü iyi olma, alçak gönüllülük, yiğitlik, doğruluk gibi niteliklerin genel adını ifade eder. Aynı zamanda insanın ruhsal olgunluğunu da simgeler.

Erdem ne demek? Günlük hayatta ve edebiyatta sıkça rastladığımız "erdem" kelimesi, cümle içinde çeşitli şekillerde kullanılır. Örneğin: "Spor, alçak gönüllülük gibi bir erdem aşılar sporcuya." cümlesi, erdemin spora nasıl yansıdığını gösteren bir örnektir.

ERDEM KELİMESİNİN KÖKENİ VE ÇEŞİTLİ ANLAMLARI

Erdem kelimesi, Türkçe kökenli bir kelime olup, tarih boyunca farklı anlamlarda kullanılmıştır. Genelde olumlu nitelikleri ifade eden bu kelime, aynı zamanda bireyin karakterindeki olumlu özellikleri de vurgular.

TDK'YA GÖRE ERDEM KELİMESİNİN ANLAMI VE DETAYLARI

Türk Dil Kurumu, erdem kelimesini ahlaki değerlerle ilişkilendirir ve bu kelimenin, fazilet anlamına geldiğini belirtir. Bireyin toplum içindeki davranışlarını ve karakterini yansıtan bu kelime, etik ve moral değerlerle de sıkı sıkıya bağlıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN