Ev Ekonomisine Katkıda Mı Bulunmak İstiyorsunuz? İşte Kendi Deterjanınızı Nasıl Yapmanız Gerektiğini Açıklıyoruz

Ev Ekonomisine Katkıda Mı Bulunmak İstiyorsunuz? İşte Kendi Deterjanınızı Nasıl Yapmanız Gerektiğini Açıklıyoruz

Son zamanlarda üst üste gelen zamlardan sonra vatandaşın beli iyice bükülmeye başladı. Halk evinin balkonunda veya bahçesinde yeşillik yetiştirdiği gibi evde kendi deterjanlarını da yapmaya başladı. İşte evde kolayca kendi deterjanınızı nasıl yapabilirsiniz?

Son zamanlarda gözümü zamlarla açtığımız bugünlerde vatandaş kendi evinin balkonunda veya bahçesinde kendi yeşilliğini ve sebzeni yetiştirmeye başladı. Ayrıca market market dolaşıp hangi ürünün nerde hangi fiyata olduğunu adım adım araştıran halk şimdi de evde kendi deterjanlarını yapmaya başladı.

EV EKONOMİSİNE KATKIDA MI BULUNMAK İSTİYORSUNUZ? İŞTE KENDİ DETERJANINIZI NASIL YAPMANIZ GEREKTİĞİNİ AÇIKLIYORUZ

Kendi deterjanınızı yapmak, çok fazla zor iş gibi gelebilir. Bunun yerine süpermarketten deterjan satın alarak kolayca ve riske girmeden bunu önleyebilirsiniz. Ancak biraz para biriktirmek ve ev ekonomisine katkıda bulunmak istiyorsanız, kendinizin evde yapacağı deterjan size gerçekten yardımcı olabilir çünkü süpermarket sürümlerinden çok daha ucuzdur. Ayrıca, aslında o kadar da zor değil ve bir kez alıştıktan sonra geri dönmek istemeyeceksiniz. Ayrıca evde kendi deterjanınızı yapmak içinde hangi kimyasallar olduğunu bilmeden alıp kullandığınız deterjanlardan daha sağlıklı olacak. Kendi deterjanınızı yapmak size çok para kazandırabilir.

basliksiz-3.jpg

EVDE DOĞAL BULAŞIK DETERJANI NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • 1 bardak kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı boraks
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı sabun tozu

Yapılışı

Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Macun kıvamına gelince elde ettiğiniz karışımı bir kaba alın. Normal bulaşık deterjanınızı kullandığınız gibi bulaşık süngeri yardımı ile kullanabilirsiniz.

toz-deterjan-mi-sivi-deterjan-mi.jpg

EVDE 2.5 LİTRE ÇAMAŞIR DETERJANI NASIL YAPILIR?

Size neredeyse hiç paraya mal olmayacak ve harika taze kokulu, temiz çamaşırlar sağlayacaktır. Ve bu yetmezmiş gibi, çevre için de çok daha iyi! Sizin için yapması çok kolay ve hayatta her şeyin pahalı olmak zorunda olmadığını bir kez daha kanıtlayacak bir tarifimiz var.

Malzemeler

  • 45 gram çamaşır sodası
  • 45 gram nötr sabun
  • 2.5 litre su

Yapılışı

Ocağın üzerine büyük bir tencere koyun. 2,5 litre suyu ekleyin ve yüksek ateşe koyun. Su kaynayana kadar bekleyin. 45 gram sabunu rendeleyin ve bunu suya ekleyin. Sabun tamamen eriyene kadar karıştırın. Kaynayan suya 45 gram çamaşır sodasını da ekleyin. Yine, soda da tamamen eriyene kadar karıştırın. Tencerenin altını kapatın ve karışımı en az 12 saat bekletin.12 saat dolduktan sonra karışım daha koyu hale gelecektir. Saklamak için büyük bir plastik kaba dökün. Bu deterjan miktarı en az 40 çamaşır için kesinlikle yeterli olacaktır!

  • Not: Çamaşır makinenizin tamburunun paslanmaz çelikten yapıldığından emin olun! Alüminyumdan yapılmışsa, çamaşır sodası ona zarar verebilir.

dogal-yumusatici-nasil-yapilir.webp

EVDE DOĞAL YUMUŞATICI NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • 1 bardak su
  • 1 fincan elma sirkesi
  • 1 – 2 damla lavanta yağı
  • 1 yemek kaşığı karbonat

Yapılışı

1 bardak suyun içine sirkeyi, lavanta yağını ve karbonatı ilave edin. İyice karıştırın. Her yıkama öncesinde çamaşır makinenizin yumuşatıcı bölümüne karışımdan yaklaşık 1 fincan koyarak çamaşırlarınızın doğal yollardan yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz.

​​​​​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN