Evi olmayan kalmayacak! 0.69 faiz oranıyla bu illerde dev konut projesi başladı! Ev sahibi olmak için son şans!

Evi olmayan kalmayacak! 0.69 faiz oranıyla bu illerde dev konut projesi başladı! Ev sahibi olmak için son şans!

Yeni kampanya sayesinde 81 il üzerinden konut sektörü üzerinden finans desteği verilirken artık evi olmayan kalmayacak. Yeni Evim kampanyasıyla beraber ilk 3 yıl devlet katkısıyla ödeme kolaylığı sağlanırken hane halkı gelirine bakılarak ödeme kolaylığı sağlanıyor. İşte, 15 yıl vade ve 0.69 faiz oranıyla en büyük ev projesine ilişkin detaylar haberimizde.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında yapılan ortak çalışma olan Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim kampanyası 81 ilde bulunan herkesi yakından ilgilendiriyor. İlk kez ev sahibi olacakların yararlanabileceği ve orta gelirli vatandaşlar için uygun vadeyle beraber ilk 3 senesinde devlet katkısı bulunuyor. Kimler bu kampanyadan yararlanabilir, başvurular nası yapılır? İşte detaylar...

YENİ EVİM KAMPANYASINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

-Son 1 yıl içerisinde konut alacağı ilde konut satışı yapılmamış olması.

-1. ve 2. bölge için son bir yıl içerisinde o il de ikamet ediyor olmak.

-Hane halkı toplam geliri dikkate alan programdır.

-İlk 3 yıl finansman kolaylığı sağlanır.

-Hane içerisinde en az 1 tane yüzde 50 ve üzeri hisseli konut tapusu olmaya ya da hisse oranına bakılmadan haneden birden fazla hisseli konut tapusu olması gerekir.

YENİ EVİM HANGİ BANKALARLA ANLAŞMALI?

Ziraat Bankası

Halkbank

Vakıfbank

Emlak Katılım Bankası

Vakıf Katılım Bankası

Ziraat Katılım Bankası

YENİ EVİM KAMPANYASINA BAŞVURU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Öncelikle bu kampanyadan yararlanmak isteyenler Finansman Desteği Emlak Konut Genel Müdürlüğü aracılığıyla proje sahibi olmak katılım yapılması gerekir. Finansman Desteği Emlak Konut Genel Müdürlüğü TOBB, GYODER, İNDER iş birliğiyle beraber Yeni Evim projesine dahil olunabilir.

yeni evim kampanyası

YENİ EVİM KAMPANYASI HANGİ İLLERİ KAPSIYOR VE KAÇ KONUT VAR?

81 ilde de gerçekleşecek olan yeni kampanyada öncelikle 100 bin konutun kredi paketlerine dahil olması amaçlanıyor.

YENİ KONUT FİNANSMAN MODELİYLE PEŞİNAT ÖDENECEK Mİ?

Yeni kampanya içerisinde ev sahibi olmak için peşinat şart vardır. Konut bedelinin en az yüzde 10 değerinde peşin ödeme yapılır. Fakat daha az finansman kullanmak isteyen vatandaşlar istedikleri durumda peşinat oranlarında artış yapılabilir.

ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?

Finansman tutar 2 milyon TL'ye kadar 0.69 faiz ile beraber 15 yıl vade sunulurken;

2-4 milyon TL aralığı için 0,79 faiz ile 15 yıl vade

4-5 milyon TL aralığı için 0.99 faiz ile 15 yıl vade olarak ödemeler yapılır.

YENİ KONUT KAMPANYASINDA YAŞ SINIR VAR MI?

18 yaş üstü, bankalar tarafından kredi alması uygun görülür ve TC vatandaşı olma şartı aranır.

İSTANBUL'DA OTURAN ANKARA'DAN EV ALABİLİR Mİ?

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla gibi illerde konut sahibi olmak isteyen vatandaşların 1 yıl o ilde ikamet etmesi gerekir. Bu şart diğer illerde kontrol edilmeyecektir.

BAŞVURU ÜCRETİ VAR MI?

Yeni Evim kampanyasından yararlanmak için yapılan başvurular için herhangi bir başvuru ücreti alınmayacaktır. Fakat kredi tahsis sürelerinde bankalar tarafından ücretler temin edilebilir.

TOKİ KAMPANYASI GİBİ KURA ÇEKİLİŞİ OLACAK MI?

TOKİ kampanyasında ev sahibi olabilmek için başvuru yapanlar arasında kura çekilişi olduğu gibi Yeni Evim projesinde çekiliş söz konusu değildir. 16 Ocak 2023 tarihiyle beraber konut üreticisinden konutun belirlenmesiyle kurasız olarak kredi başvuruları yapılabilecek.

ORTA GELİRLİ KONUT KAMPANYA ÖDEME PLANI ÖRNEĞİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, projeye dair ödeme örneğini paylaştı. 1 milyon TL kredi kullanan bir kişi ilk yılda yüzde 0.69 oranında faiz ile karşılaşarak taksit tutarları 4.410 TL olarak gerçekleşir. İkinci yılda ise taksitlerin ödeme tutar 5 bin 400 TL, üçüncü yılda 6.480 TL ve dördüncü yılda ise taksitlerin 10 bin 315 TL olarak planlanacağını belirtti.

YENİ EVİM KAMPANYA BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

yenievimkanpanyasi internet sitesi üzerinden öğrenilebilir ve vatandaşlar başvurularını gerçekleştirir. Programın yer aldığı bölgeler, konut seçenekleri, gelir limitleri, krediye uygunluk adımları incelenir. bununla beraber başvuru formunu doldurarak gerekli evraklar yüklenerek başvuru işlemi tamamlanır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN