Fırındaki bakterilere ve lekelere veda edin! Bu yöntem ile pırıl pırıl olacak: Gözünüzle görmediğiniz lekeleri bile çıkartın

Fırındaki bakterilere ve lekelere veda edin! Bu yöntem ile pırıl pırıl olacak: Gözünüzle görmediğiniz lekeleri bile çıkartın

Ev hanımlarının temizlik konusunda en çok şikayet ettiği yerlerden birisi de fırındır. Oldukça karmaşık ve zahmetli olan temizlik yöntemleriyle uzun bir süre uğraş isteyen fırın temizlemesi için yeni bir yöntem açıklandı. Bu yöntem ile inatçı yağ lekelerini fırınlarınızdan arındırın. Görmediğiniz yerlerdeki lekeler bile yok olacak. İşte fırın temizlemek için kullanılan o yöntem...

FIRINLARINIZI TEMİZLEMENİN KOLAY YOLU

Fırınlarınızda yer alan inatçı yağ lekelerini kolay bir şekilde çıkarmanın yöntemi bulundu. Ev hanımlarının en sevmediği temizlik yerlerinden birisi olan fırınlarda birikmiş yağ lekeleri büyük zahmetler istiyor. İnatçı yağ lekeleri ile uğraşmak istemeyen ev hanımlarını sevindirecek yöntem açıklandı.

Fırın temizleme yöntemi ile yağ lekelerinden kurtulmak oldukça basit. Ayriyeten fırının içerisinde yer alan görünmeyen lekeleri bile çıkartıyor. Bu formül ile fırın temizlemek zamandan tasarruf sağlıyor. Yemek pişirmek için sıklıkla kullanılan fırınların sağlık açısından da temiz olması oldukça önemlidir.

Aynı zamanda pratik bir şekilde temizlemenin yöntemi de bulunuyor. Fırın temizliğinin zahmetinden kurtaran bu yöntem ile kalan mesainizi dinlenerek harcayabilirsiniz. Fırın içerisini temizlemek oldukça yorucu gözükse de yağ birikintileri ve bakteriler sağlığınızı tehlikeye atabilir. Yeni yöntem ile bu dertlerden kurtulabilirsiniz.

firin-cami-nasil-temizlenir.jpg

FIRIN TEMİZLEME YÖNTEMİ

Fırın içerisindeki tortu haline gelen yağ lekelerini temizleyebilmek için öncelikle tarifi hazırlamanız gerekiyor. Yağ lekelerinden kurtulmak için uygun bir kabın içerisine 2 kaşı kadar karbonat ekleyin. Daha sonrasında karbonatı eklediğiniz kabın içerisine bir miktar su ilave edin.

Karışımın macun formuna gelene kadar çırpın. Karışımın macun formunu almasıyla birlikte fırının içerisine sürme işlemine başlayabilirsiniz. Sürme işlemi tamamlandıktan yarım saat kadar bekleyin.

Yarım saatlik süre geçtikten sonra ılık nemli bir bez yardımıyla fırının içerisini silin. Fırını temizledikten sonra yağ lekelerinin kaybolduğunu göreceksiniz. Temiz bir şekilde yemek yapmak için fırınınız hazır bir hale geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN