Gazozla diş macununu karıştırın gözlerinize inanamayacaksınız! Temizlik firmalarının gizli sırrını açıklıyoruz

Gazozla diş macununu karıştırın gözlerinize inanamayacaksınız! Temizlik firmalarının gizli sırrını açıklıyoruz

Son zamanlarda üst üste gelen zamlardan temizlik ürünleri de nasibini aldı. Durum böyle olunca ev hanımları da aile bütçesine katkı sağlamak için alternatif yöntemler araştırmaya başladı. İşte bu yöntemlerden biri de temizlik firmalarının kimyasal kullanmadan uyguladığı yöntem...

Temizlik rejiminizde doğal alternatifler kullanmak sadece paradan tasarruf etmekle kalmaz, aynı zamanda evinizdeki sert kimyasalları da azaltır. Çoğu insanın kilerinde veya mutfak dolaplarında evleri çevre dostu bir şekilde temizleyebilen eşyalar bulunur. Aşağıdaki ipucu, hangi ucuz ürünlerin temizlik yardımcıları olarak ikiye katlanabileceğini bulmanıza yardımcı olabilir. Bu ucuz ürünler evinizin çoğunu temizleyebilir, ancak kimyasal temizleyicilerin sahip olmadığı avantajlarla gelirler. Çevre için daha güvenlidirler, daha az alerjen içerirler ve evcil hayvanları tahriş etme olasılıkları daha düşüktür.

GAZOZLA DİŞ MACUNUNU KARIŞTIRIN GÖZLERİNİZE İNANAMAYACAKSINIZ! TEMİZLİK FİRMALARININ GİZLİ SIRRINI AÇIKLIYORUZ

Diş macunu, sizi çeşitli şeyleri temizlemek için sert kimyasallar püskürtmekten kurtarabilen hafif aşındırıcı niteliklere sahiptir. Bu ürünler arasında banyo armatürleri, gümüş eşyalar, bakır kaplar, piyano tuşları ve spor ayakkabı lastikleri yer alıyor. Bununla duvarlardaki pastel boya izlerini bile kaldırabilirsiniz.

İhtiyacınız olanlar

Diş macunu

Sade gazoz

Uygulanışı

Bir püskürtme sprey şişesine 2 damla diş macunu ve gazozu koyup iyice sallayınız. İşte kimyasal kullanmadan doğal temizleyicimiz hazır. Elde ettiğimiz bu karışımı kullanabileceğiniz yerleri aşağıda açıkladık.

17-06-2015-012113dis-macunu-fircasi.jpg

1. KEÇELİ KALEM İZLERİNDE

Belki çocuğunuz kağıttan başka bir yere boyama yapıyordu ve masanız şimdi keçeli kalemle kaplandı. Endişelenmeyin, yüzeye biraz diş macunu ve gazoz karışımını sıkın ve bir ovma fırçasıyla ovalayın. Bir kağıt havluyla silin ve hiç kimse işaretleri bilmeyecek.

2. BEYAZ TABANLI SPOR AYAKKABILARDA

Beyaz tabanlı bir spor ayakkabınız varsa, onları parlak beyaz tutmanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Genellikle bir süre sonra biraz sarıya veya griye dönerler. Beyaz kalmalarını istiyorsanız, üzerlerine biraz diş macunu ve gazoz karışımından sıkın. Bir kağıt havluyla silin ve tabanlarınız tekrar beyaz olur.

3. ÜTÜNÜZDE

Ütünüzde kıyafetlerinizi ütülemeyi zorlaştıran bir miktar kalıntı var mı? Değerli kıyafetlerinize leke bırakmak istemezsiniz, bu nedenle ütüyü düzenli olarak temizlemek çok önemlidir. Ütünün üzerine biraz diş macunu ve gazoz karışımdan püskürtün. Sürmeden önce ütünün soğuk olduğundan emin olun. Kağıt havluyla silin, bu kadar kolay.

4. ARABA FARLARINDA

Farlarınız biraz sönük mü görünüyor? Endişelenmeyin, üzerlerine diş macunu ve gazoz karışımdan sıkın ve parmak uçlarınızla ovalayın. Eski bir diş fırçasıyla fırçalamadan önce yaklaşık 15 dakika bekletin. Tüm kiri ve kiri temizlediği için macunun kahverengileşeceğini fark edeceksiniz. Farları ovduktan sonra nemli bir havluyla silebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN