Genco Erkal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ne dedi? İşte dava konusu olan o paylaşımlar

Genco Erkal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ne dedi? İşte dava konusu olan o paylaşımlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 4 yıl 8 ay hapis cezası istenen 83 yaşındaki Genco Erkal, insanların düşünceleri yüzünden hapis yatmalarına karşı olduğunu, ifade özgürlüğünü savunduğunu söyledi. İşte, Genco Erkal davasında son durum...

2016 yılındaki Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla ifadesi alınan Genco Erkal hakkında iddianame düzenlendi. İfade verdikten sonra açıklama yapan ünlü oyuncu, "Twitter'daki paylaşımlarım yüzünden ifadeye çağrıldım. Hiçbirinde Cumhurbaşkanına hakaret diye bir şey zaten söz konusu değil. Başkanlık sistemine karşıyım dedim. İfade özgürlüğünün kısıtlanmasına karşıyım. İnsanların, düşünceleri yüzünden hapis yatmalarına karşıyım dedim. Doğanın katledilmesine, betonlaştırılmasına karşıyım dedim. Yoksulları daha yoksul kılan bu acımasız bozuk ekonomik düzene karşıyım dedim. Laik bir ülkede din olgusunun bu kadar ön plana çıkarılmasını ve sürekli dinin bir siyasi malzeme olarak kullanılmasına karşıyım dedim" diye konuştu.

GENCO ERKAL'IN DAVAYA NEDEN OLAN PAYLAŞIMLARI

* Ailenin çocuk doğurup doğurmayacağına karışacağına diplomayı ortaya bir koy bakalım. Arkadaşın rektörden de olsa, sahte de olsa görelim şunu. (7 Haziran 2016)

* Başkanlık sistemi yetmez. Türk usulü çobanlık sistemi olsun. (16 Kasım 2016)

* Erdoğan, Ayder Yaylası'nda 2022'ye kadar çalışmanın bitirilmesini hedefliyoruz.' Eyvaaah, güzelim doğa harikası Ayder Yaylası'nı bitirmeye karar vermiş. Parmağının değdiği yeri beton edip kurutuyor. (16 Ağustos 2020)

GENCO ERKAL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmasıyla ilgili olarak, sosyal medya hesabından bir açıklama daha yapan Genco Erkal, "Paylaşımlarımda hakaret yoktur. Hiçbir zaman olmadı. İddianame kabul edilirse mahkemede sadece kendimi değil, başta Cumhuriyetin temel değerleri olmak üzere, doğayı, demokrasiyi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü savunacağım. Bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

2021-08-24-162558.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN