Gıda zehirlenmesi nasıl geçer? Gıda zehirlenmesi belirtileri

Gıda zehirlenmesi nasıl geçer? Gıda zehirlenmesi belirtileri

Gıda zehirlenmesi bozulmuş yiyeceklerin tüketilmesi sonucu oluşur. Gıda zehirlenmesi yaşayan kişide ishal, kusma ve mide ağrısı belirtileri yaşanmaktadır. Evinizde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu durumu hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Gıda zehirlenmesinin en büyük sebebi bakterilerdir. Gıda zehirlenmesi genellikle birkaç gün içerisinde geçer. Ancak şiddetli kusma, kanlı ishal gibi belirtiler ciddi bir zehirlenmeye işaret eder. Evinizde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu duruma çare bulabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

BELİRTİLERİ

Bulantı,
Kusma,
İshal,
Karın krampları,
Yüksek ateş,
Halsizlik,
İştah kaybı.

19-12/03/gida-zehirlenmesi.jpg

NASIL GEÇER?

Su: Gıda zehirlenmesinin ardından kusma ve ishal görülür. Bu durumda vücut çok fazla su kaybeder. Bu nedenle bol su içerek vücudun kaybettiği suyu geri alabilirsiniz.

Yoğurt: İçeriğindeki probiyotikler zehirlenmeye neden olan bakterilerle savaşır. Antibakteriyel özelliği sayesinde yoğurt, gıda zehirlenmelerini hafifletir. 1 çorba kaşığı yoğurda 1 çay kaşığı çemen tohumu ekleyerek tüketin. Böylece hem kusmalarınız hem de bulantılarınızı önlemiş olacaksınız.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Elma sirkesi: Antibakteriyel özelliği sayesinde elma sirkesi, gıda zehirlenmesi sonrası mideye iyi gelmektedir. Bir bardak ılık su içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek tüketmeniz midenizi hafifletecektir.

Muz: Gıda zehirlenmesi sonucu ortaya çıkan kusma, ishal ve bulantıları önleyen muz yumuşak kıvamlı olduğu için kolay sindirilir.

Bal: Antibakteriyel özelliği sayesinde bal, gıda zehirlenmeleri sonrası mideyi rahatlatmak için kullanılır. Günde 3 kez bir çay kaşığı bal tüketmeniz midenize iyi gelecektir. Balı dilerseniz limon suyuyla karıştırabilir ve bitki çaylarınıza da ekleyebilirsiniz.

Limon: İçerisinde bulundurduğu asitle limon, gıda zehirlenmesine neden olan bakterilerle savaşır. 1 yemek kaşığı limon suyu günde 3 kez içerek gıda zehirlenmenizi hafifletebilirsiniz.

Zencefil: Gıda zehirlenmesi sonucu ortaya çıkan kusma, mide bulantısı, ve ishalin geçmesine faydalıdır. Yemeklerden sonra içeceğiniz zencefil çayı midenizi rahatlatacaktır.

Fesleğen: Gıda zehirlenmesinin neden olduğu karın ağrılarını dindiren fesleğeni, çay gibi demleyerek içebilirsiniz.

Sarımsak: Antibakteriyel özelliği sayesinde sarımsak, gıda zehirlenmesinin neden olduğu bakterilerle savaşır. Sarımsağı ister direkt tüketin isterseniz de bir bardak su içerisine atıp kaynatın ve için.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN