Göz çevrenize sakın bu hataları uygulamayın! Makyajda yaşlandıran hatalar!

Göz çevrenize sakın bu hataları uygulamayın! Makyajda yaşlandıran hatalar!

Gözlerimiz, bakışlarımızın yolu. Onları güzelleştirmek isteyenlerin en önemli arayışı hiç şüphesiz makyaj. Makyaj, bu yolda en büyük yardımcımız. Ancak bazı hatalı makyaj uygulamaları kişinin yaşlı görünmesine sebep oluyor. İşte o hatalar...

Göz makyajı, güzelliğimizi artırmak için harika bir araçtır, Ancak doğru ürünleri seçmek ve doğru şekilde uygulamak önemlidir. Aşırı koyu renklerden kaçınmak, hatalı uygulamadan kaçınmak, Ve doğru ürünleri seçmek, gözlerimizin sağlığı için en iyisidir.

GÖZ ÇEVRENİZE SAKIN BU HATALARI UYGULAMAYIN! MAKYAJDA YAŞLANDIRAN HATALAR!

Makyaj, doğru tekniklerle uygulandığında kişinin güzelliğini ön plana çıkarabilir ve genç bir görünüm sağlayabilir. Ancak bazı hatalar, tam tersi bir etki yaratarak insanları yaşlı gösterebilir. İşte makyaj yaparken insanları yaşlı gösteren ve göz çevresinde en çok yapılan hatalar:

makyaj-teknikleri-golgelendirme-ve-aydinlatma-1521468585-885.webp

KOYU VE AĞIR FONDÖTEN KULLANMAK

Cilt tonundan çok daha koyu ve yoğun bir fondöten kullanmak, cildin doğallığını kaybetmesine ve yaşlı görünmesine neden olabilir. Cilt tonunuza uygun hafif ve nemlendirici özellikli fondötenler tercih etmek daha doğru olacaktır.

PUDRA FAZLALIĞI

Fazla miktarda pudra uygulamak, ince çizgilerin ve kırışıklıkların daha belirgin hale gelmesine yol açabilir. Pudrayı hafifçe ve yalnızca gereken bölgelere uygulamak önemlidir.

KAPATICI SEÇİMİ VE UYGULAMASI

Göz altı morluklarını ve kırışıklıklarını kapatmak için ağır ve koyu renkte kapatıcılar kullanmak, göz çevresini daha yaşlı ve yorgun gösterir. Daha hafif ve nemlendirici formüllü kapatıcıları tercih ederek, ürünü göz çevresine ince bir tabaka halinde uygulamak önemlidir.

KOYU GÖZ MAKYAJI

Göz çevresinde fazla koyu renkler ve yoğun gölgeler kullanmak, gözlerin daha küçük ve yorgun görünmesine sebep olabilir. Göz şekline uygun ve doğal renklerle hafif bir göz makyajı uygulamak, daha genç ve canlı bir görünüm sağlar.

SERT VE DÜZ KAŞLAR

Kaşları çok sert ve düz bir şekilde doldurmak, yüz ifadesinin sertleşmesine ve yaşlı görünmesine neden olabilir. Doğal kaş şeklini takip ederek, hafif ve kademeli olarak kaşları doldurmak daha doğal bir sonuç verir.

GÖZ KAPAĞINA SİMLİ FAR UYGULAMAK

Özellikle yaşlanma belirtileri olan göz kapaklarında simli far kullanmak, ince çizgilerin ve kırışıklıkların daha fazla dikkat çekmesine neden olabilir. Mat ve ışıltısız farlar, yaşlı görünümü engellemeye yardımcı olacaktır.

ALT KİRPİKLERE FAZLA MASKARA UYGULAMAK

Alt kirpiklere aşırı miktarda maskara sürmek de makyajda yapılan hatalardan biridir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN