Göz şişmesine ne iyi gelir?

Göz şişmesine ne iyi gelir?

Göz kapaklarının şişmesi, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Genellikle alerjiler, enfeksiyonlar, göz yorgunluğu veya bazen daha ciddi sağlık sorunlarının bir belirtisi olabilir.

Göz kapakları, hassas yapısı nedeniyle şişme sorunlarına sıkça maruz kalabiliyor. Göz kapağı şişmesine neden olan faktörler arasında göz enfeksiyonları, arpacıklar, ağlamak, göz yaralanmaları, böcek ısırması, alerji, göz kapağında kuruluk, kistler, göz kirpiklerinin diplerinde iltihaplanma ve tiroid hastalıkları sayılabilir. Peki göz şişmesine ne iyi gelir?

GÖZ KAPAĞI ŞİŞMESİ NASIL GEÇER?

Göz kapağı şişmesi için evde uygulanabilecek yöntemlerden bazıları şunlardır:

Soğuk Su Kompresi: Göz kapaklarına soğuk suyla kompres yapmak, şişliğin azalmasına yardımcı olur.
Antihistamin İlaçlar: Alerji kaynaklı şişliklerde, doktor kontrolünde antihistamin içeren göz damlaları veya ilaçlar kullanılabilir.
Antibiyotikli Merhemler: Enfeksiyon kaynaklı şişliklerde, yine doktor tavsiyesiyle antibiyotikli merhemler etkili olabilir.

BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Göz kapağı şişmesine iyi gelen bazı bitkisel yöntemler de mevcuttur:

Siyah Çay: Siyah çayın demlenmiş poşetleriyle ılık kompres yapmak, şişliğin azalmasına yardımcı olur.
Çiğ Patates: Buzdolabında soğutulmuş çiğ patates dilimleri, gözlerdeki şişliği azaltabilir.
Yumurta Akı Maskesi: Yumurta akını göz çevresine uygulayarak, şişliği ve kırışıklıkları azaltabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT

Herhangi bir alerjik reaksiyonla karşılaşmamak için bu yöntemleri uygulamadan önce mutlaka bir uzmana danışılması önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN