Güveç tarifi

Güveç tarifi

Türk mutfağı, zengin çeşitliliği ve lezzetleriyle ünlüdür ve güveç yemekleri bu mutfağın önemli bir parçasını oluşturur. Ülkemizde birçok güveç çeşidi bulunsa da, sebzeli et güveç tarifi hem lezzetli hem de besleyici bir seçenektir. İşte, bu muhteşem yemeği evinizde yapmanız için adım adım rehber.

Güveç yemekleri, Balkan ülkelerinin mutfaklarında da oldukça popülerdir. Türkiye'de de birçok çeşidi bulunan güveçlerden en sık tercih edilenlerden biri, sebzeli et güveç tarifidir. Bu lezzetli yemeği hazırlamak için yapmanız gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte en lezzetli güveç tarifi.

MALZEMELER

200 gram kuzu kuşbaşı et
100 gram taze fasulye
1 adet orta boy patates
2 adet kabak
2 adet patlıcan
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Başlangıç olarak, kuzu kuşbaşı etlerini bir tencereye yerleştirin.

Kuru soğanı ince ince doğrayın ve etlerin üzerine ekleyin.

Yeşil biberleri ve taze fasulyeleri iyice yıkayın, ortadan ikiye bölün ve tencereye ekleyin.

Patatesleri soyup küp küp doğrayarak diğer malzemelere katın. Patlıcanları ve kabakları alacalı soyun, küp küp doğrayarak tencereye ekleyin.

Bir diş sarımsağı ezin ve domatesleri doğrayarak diğer malzemelere ilave edin.

Son olarak, 1 kahve fincanı sıvı yağ, yarım su bardağı su ve tuz ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırına güveci koyun. 1-1,5 saat pişirildikten sonra güveci servis tabağına ters çevirin ve sıcak olarak servis yapın.

Bu sebzeli et güveç tarifi, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu yemeği denemek için harika bir fırsat. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN