Halının üzerindeki telefonu bulabilenlerin IQ'su 140'tan yüksek! Sosyal medya bu fotoğrafı konuşuyor... Kimse bulamadı!

Halının üzerindeki telefonu bulabilenlerin IQ'su 140'tan yüksek! Sosyal medya bu fotoğrafı konuşuyor... Kimse bulamadı!

Optik aldatmacalar, bireylerin zihinsel yetenekleri ve konsantrasyonlarına dair ilgi çekici bilmeceler sunar. Şimdi, sizlere Türkiye'nin bir köşesinden ilginç bir optik aldatmaca sunmaktayız. Görselde, halı desenlerinin arasında kurnazca saklanmış bir cep telefonu var. Bu göz alıcı görev, dijital arenada yoğun bir şekilde konuşuldu. Yetkin analizcilere göre, 13 saniye içinde görseldeki telefonu tespit edenlerin IQ değeri 140'ı aşkın.

'Öğeyi belirle' türündeki optik aldatmacalar, tatmin edici ve zihinsel bir cazibeye sahiptir. Sanal dünya, gözlerin önünde ustaca gizlenmiş nesneleri keşfetmek için bireyleri davet eden sayısız içerikle dolu. Bu halıda gizli telefon örneği de bunlardan sadece bir tanesi.

1-002.jpg

13 SANİYEDE RESİMDEKİ TELEFONU TESPİT EDEBİLİR MİSİNİZ?

Görselde, beyaz bir masanın altında serili bir halı bulunmaktadır. Halı, beyaz bir taban üzerinde mavi ve siyah desenlerle süslenmiştir. Ve bu desenlerin arasında, sinsi bir şekilde bir telefon yer alıyor.

Bu ilgi çekici görselin ne kadar hızlı fark edebileceğinizi ölçmek için bir deneme yapın.

TELEFON NEREDE GİZLENİYOR?

Bu tür optik aldatma zorlukları, gözlem yeteneklerinizi ve zihinsel kapasitenizi sınamak için idealdir. Bu, zihinsel kabiliyetinizi ölçmenin en doğrudan yöntemlerinden biridir, elbette daha da karmaşık yöntemler mevcuttur.

Eğer IQ seviyeniz hakkında kesin bilgi almak istiyorsanız, ustalıkla hazırlanmış IQ testlerini araştırmanız şarttır.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Verilen süre zarfında halının üzerine konumlandırılmış telefonu keşfetmeyi başardınız mı? Eğer başardıysanız, sizi kutluyoruz. Ancak eğer hala kafanız karışıksa, işte cevap: Telefon, masa ayaklarından birine bitişik, halının tam sınırında durmaktadır.

Bu optik aldatma, gözlem yetenekleriniz ve zihinsel kapasiteniz hakkında basit bir değerlendirmeydi. Bu bilmecenin tahmin edilen süre içerisinde çözülebilmesi için yanal düşünme yeteneğinizi kullanmanız gerekmekteydi.

2-004.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN