Hangi Sayıları Görüyorsun? Viral Oldu Sosyal Medyayı Bölen Optik İllüzyon...

Hangi Sayıları Görüyorsun? Viral Oldu Sosyal Medyayı Bölen Optik İllüzyon...

Görünüşte kolay bir optik illüzyon, sosyal medyayı fırtına gibi sardı. Optik illüzyonlar göz ile beyin arasındaki ilişkiyi en net ortaya koyan testlerdir. İşte bugünkü optik illüzyonda doğru sırayı tahmin edebilir misiniz? Hangi Sayıları Görüyorsun? Viral Oldu Sosyal Medyayı Bölen Optik İllüzyon...

Optik illüzyonlar, beynimizi ve gözlerimizi teste tabi tuttukları için eğlencelidir. Eğlenmeden bunlar arasında gezinemezsiniz. Son zamanlarda, görünüşte kolay bir optik illüzyon sosyal medyayı adeta esir aldı. Bu optik illüzyonda "Bir sayı görüyor musun? Eğer öyleyse, hangi sayı?"

BİR ANDA SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU

Kullanıcı tarafından paylaşılan optik illüzyon, daire içine gizlenmiş farklı sayılarla siyah beyaz çizgilere sahiptir. Görüntüdeki düzensiz spiraller optik bir illüzyon yarattı ve doğru sırayı tahmin etmeyi zorlaştırdı.
Görünüşte kolay bir optik illüzyon, interneti fırtına gibi sardı. Doğru sırayı tahmin edebilir misiniz?

illuzyonlar.jpg

Binlerce beğeni alan gönderi, insanları optik illüzyonda görebildikleri sayıları paylaşmaya sevk etti.

SİZLER OPTİK İLLÜZYONA BAKINCA HANGİ SAYILARI GÖRÜYORSUNUZ?

Bazıları 528, bazıları 45283 yorum yaptı. Hangi sayıları görüyorsunuz?

Bir kullanıcı, doğru sırayı bulmak için bir numara bile paylaştı. Tek yapmanız gereken bildirim çubuğunu aşağı sürüklemek. Bu, ekranınızı bulanıklaştıracak ve sayıları biraz okunabilir hale getirecektir.

Başka bir numara da, sayıları net bir şekilde görmek için ekranınızdan uzaklaşmak veya görüntüyü yakınlaştırmaktır.

BAZEN GÖZLERİNİZİN ANLATTIKLARI BEYNİNİZİN KARIŞMASINA NEDEN OLUR

Optik illüzyon diğer adı ile görsel illüzyon ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile gerçeğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir. Optik illüzyonlar yüz yıllardır insanları kandırmaya devam ediyor.

Gözlerinizin gördüğü sayılar, kontrast duyarlılığınıza bağlıdır; bu, gözlerinizin bir nesne ile arka planı arasındaki farkı ne ölçüde ayırt edebileceği anlamına gelir.

Queensland Beyin Enstitüsü bir blog yazısında, "Bazen, gözlerinizin ona ne anlatmaya çalıştığıyla beynimiz karışıyor" diyor.

Pek çok bilim insanı optik illüzyonların nasıl çalıştığını anlamaya çalışırken, hiç kimse beynimizin ve gözlerimizin bu illüzyonları yaratmak için nasıl işbirliği yaptığından emin değil.

İŞTE GÜNÜN OPTİK İLLÜZYONUNDA DOĞRU YANIT

Hala doğru cevabı bulamıyorsanız, sizin için açıklıyoruz. Doğru cevap 3452839

Eğer sizde pek çok insan gibi bu rakamların tamamını göremediyseniz üzülmeyin çünkü testti yapanların yüzde 50'sinden fazlası sayıların tamamını net göremiyor. Peki sizler sosyal medyayı bölen bu optik illüzyonda hangi rakamları gördünüz? Bizlerle paylaşmaya cesaretiniz var mı?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (228)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
228 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN