Hangi zeka türüne sahip olduğunuzu biliyor musunuz? Tek ihtiyaç T.C kimlik numarası! Zeka türünüzü hemen öğrenin

Hangi zeka türüne sahip olduğunuzu biliyor musunuz? Tek ihtiyaç T.C kimlik numarası! Zeka türünüzü hemen öğrenin

T.C kimlik numarasını ezbere bilen kişiler zeka türünü de kolay bir şekilde öğrenebilecek. Kimlik numarasını ezberleme stillerine göre zeka türleri de belli oluyor. Gelin T.C. kimlik numarası ezberleme şeklinize göre hangi zeka türüne sahip olduğunuzu hep birlikte öğrenelim. İşte zeka türü öğrenmenin en basit yöntemi…

Yapılan araştırmalar kapsamında insanların T.C. kimlik numaralarını ezberleme şekillerine göre farklı zeka türlerine sahip olduğu ortaya çıktı. Araştırmaların bilimsel bir gerçeğe dönüşmesi ile birlikte insanların günlük hayatta tercih ettikleri ve etmedikleri faaliyetler de zeka türü ile ilişkilendiriliyor. Hangi zeka türüne sahip olduğunu öğrenmek isteyen vatandaşlar T.C kimlik numaralarını ezberleme şekillerine göre aradıkları sorunun yanıtını öğrenebilecek. Peki, siz T.C kimlik numaranızı hangi sırayla ezberlediniz? İşte zeka türü öğrenmenin en basit yöntemi…

T.C KİMLİK NUMARASI ZEKA TÜRÜNÜZÜ ORTAYA ÇIKARIYOR

T.C kimlik numaralarını ezberleme şekilleri sol ya da sağ beynin kullanıldığını ortaya çıkarmaktadır. Araştırmalar kapsamında farklı zeka türlerine sahip insanların T.C kimlik numaralarını ezberlemek için de farklı yöntemleri kullandığını açıkladı. Durumun yalnızca T.C kimlik numarası ile değil sayılarla ilgili olduğu da belirtilirken sayıları ilişkilendirme yönteminize göre matematiksel ya da duygusal yöndeki zekanızı kullandığınız belli olmaktadır. T.C kimlik numarası ezberleme şekillerine göre zeka türleri şu şekildedir:

zeka-turleri.jpg

2-2-2-2-3

T.C kimlik numarasını 2-2-2-2-3 sırasıyla ezberleyen kişiler dil bilimsel ve matematiksel zekalarını daha çok kullanmaktadır. Bu ezberleme çeşidi beyindeki sol ve Sağ lobların Her ikisinin de etkin bir şekilde kullanıldığını ortaya seviyor. Bu zeka türü en yaygın ve en üstün zeka türü olarak kabul edilmektedir. Bu zeka türüne sahip insanlar etkili konuşma yapabilme hızlı öğrenme sunum yapma ve tartışma yönetme gibi yetenekleri ile göze çarpmaktadır.

zeka-turu.jpg

3-3-3-2

T.C kimlik numarasını 3-3-3-2 sırasıyla ezberleyen kişilerin ise sol lobunu daha çok kullandığı ortaya çıktı. Beyninin sol lobunu kullanan insanların matematiksel zeka türüne sahip olduğu belirtilirken sayılarla da fazlasıyla haşır neşir olduğu ifade edilmektedir. Bu zeka türüne sahip insanların analitik düşünme, sayılarla çalışma, problem çözme ve bilimsel araştırma gibi yetenekleri ön plana çıkmaktadır.

zekalar.jpg​​​​​​​

FARKLI STİLLER GÖZE ÇARPIYOR

Belirtilen iki farklı ezberleme yönteminin dışında T.C kimlik numarasını bu yöntemlerden farklı şekilde ezberleyen insanlarda tespit edilmiştir. Sayı değerini kullanarak milyonları ve binleri hatırlayabilenler farklı bir zeka türü olarak görülmektedir. Bu tarz insanların detayları daha fazla odaklanabildiği ve hafızalarında çok daha fazla sayı ve bilgi tutabildiği görülmektedir. Bu tür insanlar problem çözme konusunda da oldukça yeteneklidir.
İnsanların sayı ezberleme yöntemleri beyinlerinin hangi kısımlarını daha çok kullandığını göstermektedir. Zeka türleri yalnızca ezberlemek ile değil farklı faktörler ile de tespit edilmektedir. Her kişinin kendine özgü zeka türü bulunurken farklı yeteneklerde ve farklı alanlarda aktif olduğu da görülmektedir.

kimlik-numarasi-ezberleme.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN