Her eve devlet yardımı girecek! e-Devlet başvuruları açıldı: Hane başı tam 2500 TL yardım var!

Her eve devlet yardımı girecek! e-Devlet başvuruları açıldı: Hane başı tam 2500 TL yardım var!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere dair yaptığı çalışmalar devam ederken bakanlık tarafından yapılan 2023 ödemelerine bir yenisi daha eklendi. E devlet üzerinden başvuru yapan herkese 2.500 TL ödeme yapılacağı bilgisi verildi. Doğalgaz destek ödemesi ne kadar? Kimler doğalgaz ödemelerden yararlanabilir?

Hane başına verilecek olan 2.500 TL para yardımı için sosyal yardım kapsamında başvurular başladı. İhtiyaç sahiplerinin cebini rahatlatacak olan bu ödemeler için e devlet üzerinden başvurular başladı. Doğal gaz destek ödemeleri için merak edilenler haberimizde.

DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURULARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara kronik hastalığı olan, yaşamını cihazlarına bağlı olan ailelere yüzde 5 oranında yardım yapılacağı belirtildi. Gerekli şartlara uygunluk bakıldığında 831 bin vatandaş Temmuz ayında 427 milyon destek sağlanırken 1.6 milyon kişinin 1 milyar TL bulan Ağustos ödemeleri ise 7 Eylül tarihiyle hesaplara geçirilir.

BAŞVURU ŞARTLARI

-TC vatandaşı olmak

-E devlet üzerinden başvuruda bulunmak

-Doğal gaz arzı sağlanan ilçe beldede ikamet ediyor olmak

-Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması

-SYD Vakfınca hak sahipliğine karar verilmesi

-İkametgah adresinde ön ödemeli veya faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliğin bulunması

Doğal gaz destek ödemesi

DOĞLAZGAZ YARDIMINDAN YARARLANACAKLAR

Bakan Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere doğalgaz yardımı yapılacağını duyururken altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden ve doğal gaz abonesi olan herkese destek ödemeleri yapılacaktır.

DOĞALGAZ YARDIM TUTARI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın belirlediği rakama bakıldığında her ay ihtiyaçlarını karşılayamayanlara en az 900 en fazla ise 2.500 TL ödeme yapılacağı bilgisi verildi.

MART AYI ÖDEMELERİ YATIRILDI MI?

Her ay düzenli olarak başvuruda bulunanlara yatırılan ödemeler ayın 15'i ve 30'u arasında hesaplarda yerini alır. Mart ayı ödemeleri için bekleyenler ise e devlet üzerinden kontrol sağlaması öneriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN