Elektrikli araç alacaklara müjde! Yönetmelik değişti, dev indirim yapıldı

Elektrikli araç alacaklara müjde! Yönetmelik değişti, dev indirim yapıldı

Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulama esasları hakkında yönetmelikte bazı düzenlemeler yapıldı. Elektrikli araçların trafik sigortasında prim yapıldı. İşte detaylar...

Zorunlu Trafik Sigortası'nda hasarsızlık indirimi ve hasar sonrası prim artırım oranlarında değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre aylık olarak trafik sigortası yüzde 2 artacak. Hasarsızlık oranı yüzde 45'ten yüzde 50'ye yükseltilecek. Yüzde 100 elektrikli araçlara da yüzde 10 ekstra prim indirimi uygulanacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, 'Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tari̇fe Uygulama Esasları Hakkındaki Yönetmelik'te değişiklik yapıldı.

Yönetmeliğe göre, hasarın giderilmesinde ve tazminatın ödenmesinde, orijinale eşdeğerliği belgelendirilmiş parçalar veya yeniden kullanılabilir parçaların tercih edilmesi halinde bu yüzde 20'ye kadar indirim uygulanabilecek.

TRAFİK SİGORTASINDA YÜZDE 10 PRİM İNDİRİMİ

Birgün'de yer alan habere göre, elektrikli araçlar için ise yüzde 10 zorunlu trafik sigortası prim indirimi uygulanabilecek.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte hasarsızlık ve hasar sebebiyle prim artırım oranları da değişti.

Hasarsızlık indirimi yüzde 50'ye kadar yapılabilecek. Buna karşılık hasar nedeniyle primle yüzde 200 artırılabilecek.

Trafik sigortalarına otomatik olarak her ay gelen yüzde 4,75'lik artış Mayıs 2023 tarihinden itibaren yüzde 2 olarak değiştirildi.

HASAR BASAMAKLARI 8'E YÜKSELTİLDİ

Daha önceden 7 basamaktan oluşan indirim basamakları 8'inci basamağa yükseltildi. Böylece 8'inci basamakta olanlar daha fazla indirimle trafik sigortalarını yaptırabilecek.

Sigorta şirketi hasarsızlık ya da hasar sebebiyle prim indirim ve artırımı özel esaslarla serbestçe belirleyebilecek. Böylece rekabetin arttığı bir ortamın oluşması bekleniyor.

resmi-gazete-prim-indirimi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN