Herkes bu soruda yanıldı! Kim Milyoner Olmak İster’de 100 bin liralık soru: Meğer herkes yanlış biliyormuş

Herkes bu soruda yanıldı! Kim Milyoner Olmak İster’de 100 bin liralık soru: Meğer herkes yanlış biliyormuş

ATV ekranlarının en çok izlenen yarışma programlarından biri olan Kim Milyoner Olmak ister yepyeni bir soruyla gündem oldu. Yarışmada sorulan 100 bin liralık soru izleyicilerin dikkatini çekerken meğer herkes bu bilgiyi yanlış biliyormuş…

Sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu'nun yaptığı ve ATV’nin en çok izlenen bilgi yarışmalarından biri olan kim milyoner olmak ister sorularıyla gündem olmaya devam ediyor. Son olarak herkesin bildiğini sandığı “KPSS’nin açılımı” sorusu yarışmacıyı tereddütte düşürürken izleyenleri heyecanlandırdı.

KPSS SORUSU GÜNDEM OLDU

“Kim Milyoner Olmak İster” yarışmasına katılan öğretmen ve radyo programcısı Tahir Akay, oldukça başarılı cevaplar vererek programa devam ederken yedinci soruda bir an tereddüde düştü. 100 bin lira değerindeki bu soru “KPSS’nin açılımı” sorusuydu. Bakıldığında çok kolay gibi görünen soru, şıkların açılmasıyla şok etkisi yarattı.

yeni-proje-18.jpg

Yarışmacının karşısına çıkan soru ve şıklar şu şekildeydi:

ÖSYM tarafından düzenlenen ve kısaltması "KPSS" olan sınavın tam adı nedir?

A) Kamu Personel Seçme Sınavı

B) Kamuya Personel Seçme Sınavı

C) Kamuda Personel Seçme Sınavı

D) Kamu Personeli Seçme Sınavı

ÇİFT JOKER HAKKINI KULLANDI

Yarışmacı şıklar arasında tereddütte kalınca çift joker hakkını kullanmayı tercih etti ve ilk olarak “D” şıkkını seçti. İlk tercihi yanlış çıkarken ikinci tercih olarak “A” şıkkını seçti ve bir üst soruya geçmeye hak kazandı.

yeni-proje-17.jpg

SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

KPSS’ye Hazırlanan milyonlarca aday yarışmada çıkan bu soru karşısında sosyal medyada yüzleri güldüren paylaşımlarda bulundu. Yapılan paylaşımlar arasında şunlara yer verildi:

“KPSS sorusu olabilir, aklıma tutayım.”

“Benim için, her yeni bilgi=Olası KPSS sorusu”

“Sanki biliyormuşum ama bilmiyormuşum da”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN