Herkes onları temizlemeyi ihmal ediyor ama tam bir mikrop yuvası! İşte kumanda ve araba anahtarı temizlemenin en kolay yolu

Herkes onları temizlemeyi ihmal ediyor ama tam bir mikrop yuvası! İşte kumanda ve araba anahtarı temizlemenin en kolay yolu

Günlük ya da haftalık temizlik yaparken herkesin gözden kaçırdığı bazı alanlar bulunuyor. Ufak detay olarak görülen ancak her yerden daha kirli olan o eşyalar evi de mikrop yuvasına çeviriyor. Bakterilerden kaçınmak için o alanları mutlaka temizleyin. Evin en kirli alanları belli oldu. İşte bazıları ve bu durumu nasıl düzeltebileceğimiz hakkında bilgiler…

Çevremizdeki yaşam alanına büyük bir önem veriyoruz. Evimizin her odasını kişisel zevkimize veya bir iç mimarın önerilerine uygun şekilde dekore ediyoruz. Farklı yüzeyleri uygun ürünlerle temizlemeye çalışıyoruz. Ancak ne yazık ki zamanla bazı nesneleri göz ardı edebilir ve bunlar zamanla kir ve bakterilerin biriktiği yerler haline gelebilir. İşte bazıları ve bu durumu nasıl düzeltebileceğimiz hakkında bilgiler…

ASLINDA EVİN EN PİS ALANLARI

Günlük hayatta genellikle ofis, okul, spor salonu veya arkadaşlarla dışarıda oluyoruz; ancak hafta içi ev temizliğiyle ilgilenmemiz gerekiyor. Herkesin bildiği gibi, toz her yere nüfuz edebilir ve mutfakta sos sıçramaları veya yağ lekeleri olabilir. Zeminler, tuvaletler ve daha fazlası sürekli bakım gerektirir ve temizlik için uygun ürünler gereklidir. Ancak evde bazen gözden kaçan bölgeler ve nesneler vardır.

ev-temizligi.jpg

Ev temizliği yaparken unutulan ve çok işe yarayan 7 nesne öğle veya akşam yemeği için et ve yanında bir garnitür servis etmeyi tercih edebiliriz. Bu durumda genellikle özel bir seti masaya koymayı düşünürüz. Bu, yağ şişesi, sirke şişesi, tuzluk ve biberlikten oluşur. Baharatları, yağı ve sirkeyi salataları tatlandırmak veya bazen ana yemekleri lezzetlendirmek için kullanırız. Zamanla, genellikle cam, çelik veya porselen olan bu nesnelerin yüzeyinde yağ ve kir birikir. Bu sorunu çözmek için bulaşık deterjanıyla ıslatılmış mikrofiber bir bez kullanabiliriz. Daha sonra temiz ve nemli bir bezle silip en sonunda kuru bir bezle kurulayabiliriz.

tuvalet-temizlik.jpg

Tek kullanımlık alışveriş torbaları kullanıyorsak, kumaş olanları en azından 40 derecede dezenfektan içeren bir deterjanla yıkamalıyız. Su geçirmez olanlara içten ve dıştan bir süngerle su ve sabunla silinebilir.

EŞYA TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Sıkça kullanılan diğer eşyaları nasıl iyi temizleriz? Bazen temizlemeyi unuttuğumuz diğer nesneler anahtarlar ve anahtarlıklardır. Özel ve değerli malzemelerden veya elektronik veya pil gibi unsurlardan oluşuyorsa dikkat etmeliyiz. Islatmaktan kaçınmalıyız. Diğer durumlarda, antibakteriyel sabunlu suya batırılmış bir pamuk disk veya en azından bir dezenfektan mendil kullanabiliriz.

kumanda-temizleme.jpg

Evde sıkça kullandığımız TV ve çözücü için uzaktan kumandaları ve joystick'leri unutmamalıyız. Dış temizliği için önce kuru bir bez geçirip tuşlar arasındaki tozu sıkıştırılmış hava ile çıkarabiliriz. Bir mikrofiber bezi hafifçe nemlendirip içine birkaç damla alkol damlatarak sileriz. Malzemenin bozulmadan ve renk kaybetmeden kalıp kalmayacağını görmek için önce gizli bir noktada deneyebiliriz. Son olarak kurulayabiliriz.

sabunluk.jpg

SABUNLUK DEYİP GEÇMEYİN

Diğer öneriler evinde sıkça kullandığımız ve nadiren temizlediğimiz bir diğer eşya da sabunluk olabilir. Rahatlık ve tasarruf için bazen 500 ml veya 1 litrelik temizleyici paketleri satın alabiliriz. İçeriği sonra basınçlı bir sabunluk şişesine aktarılmalıdır. Sadece dışını temizlemek için dezenfektan bir mendil veya sabunlu suyla ıslatılmış bir sünger kullanabiliriz. Boşaldığında, onu söküp içini ılık suyla doldurup kapağı tekrar vidalarız. Dozlayıcıyı temizlemek için birkaç kez bastırabiliriz. Daha sonra boşaltıp durulayabilir ve başka bir sıvı sabunla doldurabiliriz.

Genel olarak temizlik yaparken tek kullanımlık eldiven ve maske kullanmayı öneriyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN