İkinci el araç arayanlar yıkılacak! Kriz kapıya dayandı: Şimdiye kadar almayanlar dizlerini dövecek!

İkinci el araç arayanlar yıkılacak! Kriz kapıya dayandı: Şimdiye kadar almayanlar dizlerini dövecek!

İkinci el araç almak isteyen vatandaşlar dikkat! İşte o yorum! Detaylar haberimizde...

Vatandaşa kötü haber! İkinci el araçlar ateş pahası

İKİNCİ EL ARAÇ ALACAK VATANDAŞA KÖTÜ HABER

Araç sahibi olmak isteyen milyonlar ikinci el araçları araştırıyor. Ancak araç piyasasında büyük bir talep patlaması olmasına karşın arz aynı ölçüde fazla değil. İşte tüm detaylar...

İkinci el araçta talep patladı

Pandemi sürecinin etkisiyle ikinci el araç piyasasında büyük bir kriz yaşanıyor. Döviz kurunun yükselmesi nedeniyle araç malzemelerinde de artış meydana geldi, bu da ikinci el araç fiyatlarının arşa çıkmasına neden oldu. Vatandaşlar, 2023 yılına girilmeden önce bile araçlarına bir kez daha zam yaptı. Normal şartlarda 70-80 bin liraya satılan araçlar, bu krizle birlikte 200 bin lira ile 300 bin lira arasında değerlendi. Hatta 2023 yılına girilmesiyle birlikte 400 bin liranın altında sıfır araç bulmak bile imkansız hale geldi. Bu nedenle vatandaşlar ikinci el araçlara yönelirken, karşılarına çıkan fiyatlarla birlikte büyük bir şok yaşıyorlar.

 

ENFLASYON VE PANDEMİ PİYASAYI KÖTÜ VURDU

Enflasyonun hızla artması nedeniyle araç fiyatlarına üst üste zamlar geliyor. Örneğin daha dün 600 bin liraya satılan bir araç, bugün 800 bin liraya satışa sunuluyor. Bu arada bulunan 200 bin lira ise kolay kolay verilebilecek bir para değil. Ancak iyice araştıran ve sabırla ikinci el araç için adeta pusuya yatan vatandaşlar için sektörün öncü isimlerinden biri olan Melih Mutlu, bu konuda açıklama yaptı. Mutlu, vatandaşların endişelerini yatıştırdı ve ikinci el araç piyasasındaki durum hakkında bilgi verdi. İşte merak edilen tüm detaylar...

 

OTOSHOPS GENEL MÜDÜRÜNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR GELDİ

Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu, ikinci el araç piyasasındaki son durumu açıkladı. Mutlu, "Sıfır araç arzı az olduğu için ikinci el araçların talep artıyor. Ancak takas ya da filo kanallarından piyasaya araç girişi çok düşük. Bu nedenle, ocak ayından bu yana fiyatlar ortalama %6 arttı" dedi. Bu durum, araç alacakları için tokat gibi bir darbe olarak algılandı. Araç yokluğu nedeniyle, vatandaşlar ikinci el araçlar için rekabet içerisinde ve yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalıyorlar.İkinci el araç piyasasında fiyatların artmasının birçok nedeni olabilir. Özellikle son dönemlerde pandemi sürecinin etkisiyle sıfır araç arzı azaldığı için ikinci el araçların talep artmıştır. Bu durumda fiyatların yükselmesi doğal olarak beklenir. Ayrıca döviz kurunun yükselmesi nedeniyle araç malzemelerinde de artış yaşanmış olabilir. Bu da ikinci el araçların fiyatlarını etkileyebilir. Takas ya da filo kanallarından piyasaya araç girişinin düşük olması da fiyatların yükselmesine neden olabilir.

 

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI NEDEN ARTAR?

İkinci el araç piyasasında fiyatların artmasının birçok nedeni olabilir. Özellikle son dönemlerde pandemi sürecinin etkisiyle sıfır araç arzı azaldığı için ikinci el araçların talep artmıştır. Bu durumda fiyatların yükselmesi doğal olarak beklenir. Ayrıca döviz kurunun yükselmesi nedeniyle araç malzemelerinde de artış yaşanmış olabilir. Bu da ikinci el araçların fiyatlarını etkileyebilir. Takas ya da filo kanallarından piyasaya araç girişinin düşük olması da fiyatların yükselmesine neden olabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN