İlelebet ne demek?

İlelebet ne demek?

Arapça kökenli olan ve Türkçe'de sıkça kullanılan "ilelebet" kelimesi, dilimizde önemli bir yere sahiptir. İnternet araştırmalarında da sıklıkla karşımıza çıkan bu kelime, çeşitli durum ve olaylarda kullanılıyor.

İlelebet ne demek? "İlelebet" kelimesi, Türkçede "sonu gelmeyecek bir zaman" ya da "sonsuzluk" anlamında kullanılır. Maddi ya da manevi herhangi bir durum ya da olayda karşımıza çıkabilir. Bu kapsamlı anlamıyla kelime, farklı bağlamlarda etkili bir şekilde kullanılmaktadır.

TÜRK DİL KURUMU'NA GÖRE İLELEBET

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından ilelebet kelimesi, "sonsuzluk" ya da "sonsuz bir zamana kadar" anlamında tanımlanmıştır. Bu tanım, kelimenin kullanım alanlarını daha da genişletmektedir.

ATATÜRK'ÜN KULLANIMI VE EDEBİYATTA İLELEBET

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Birinci Vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir" sözleri, kelimenin anlamını ve önemini vurgulayan güçlü bir örnektir. Edebi eserlerde de sıkça rastlanan "ilelebet", cümlelerin daha anlamlı hale gelmesini sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN