İlhan İrem kimdir, neden öldü? İlhan İrem'in hastalığı neydi? Türk müziğinin efsane ismi hayata gözlerini yumdu

İlhan İrem kimdir, neden öldü? İlhan İrem'in hastalığı neydi? Türk müziğinin efsane ismi hayata gözlerini yumdu

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu acı haberi duyurdu. Sanatçı İlhan İrem vefat etti. Bir süredir böbrek tedavisi gören İlhan İrem hayata gözlerini yumdu. Peki İlhan İrem kimdir? İşte ayrıntılar.

Ekrem İmamoğlu, sanatçı İlhan İrem'in vefat ettiği haberini açıkladı. Son dakika olarak gelen habere göre Türk müziğinin sevilen sanatçısı İlhan İrem hayatını kaybetti.

Ekrem İmamoğlu merhum sanatçının  vefat haberini şöyle açıkladı 'Sanatçı İlhan İrem'in vefat haberine çok üzüldüm. Tarzı ve besteleri ile anılarda çok güzel izler bıraktı. Sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum' dedi.

İlhan İrem'in ölüm nedeni henüz bilinmemektedir.

ilhan irem

İlhan İrem kimdir?

1955 yılında Bursa'da dünyaya gelmiştir. Ortaokulda şan eğitimi almıştır fakat müzik hayatı 1969 yılında üst sınıflar tarafından okul orkestrasına solist olarak seçilmesi ile başlamıştır.

Yer aldığı Meltemler Orkestrası 1970 yılında Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği müzik yarışmasında Marmara bölgesi birincisi olmuştur. Bu yarışmadan sonra birçok teklif almıştır. Fakat sanatçı 1972 yılına kadar memleketi Bursa'da kalmayı tercih etmiştir.

İlhan İrem, Eurovision Şarkı yarışmasına 3 defa Türkiye finallerine kalmıştır. 1979 yılında 'Bir Yıldız' isimli şarkısı ile Eurovision Türkiye finaline kalmıştır fakat yarışmaya katılamadan askere gitmiştir. TSK yarışmaya katılması için özel izin çıkarmıştır fakat bağlı olduğu plak şirketi 'Bir Yıldız' şarkısının yer aldığı 'Sevgiliye' albümünü yayınladığından diskalifiye olmuştur.

1988 yılında 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ile 1990 yılında 'Komedi' adlı şarkısı ile iki kez Eurovision yarışmasına katılmıştır.

1986 yılında Türkiye'yi Norveç'te temsil eden 'Klips ve Onlar' grubun söylediği Melih Kibar'ın bestesi 'Halley' isimli şarkının söz yazarıdır.

İlhan İrem 1985 yılında 'ışık ve sevgiyle' felsefesinin hayatlara geçiren dinleyiciler tarafından 'İrem bağı' olarak kurulmuştur.

Sanatçı, Demokratik, laiklik, Kemalist ve anti- emperyalist görüşüne sahip olduğundan Yeşiller Partisi kurucu üyelerindendir.

İlhan İrem birçok ödüllere layık görülmüştür. 6 kez Altın Plak ödülünün sahibi olmuştur. Gazete, dergi, kurumlar tarafından 'yılın sanatçısı' , 'yılın erkek sanatçısı' gibi ödüllerin sahibi olmuştur.

ilhan irem

Böbreklerinden rahatsızdı

İrem, 1 Ekim 1991 tarihinde Hansu İrem ile dünya evlenmiştir.

Sanatçı bir süredir  böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Son günlerde durumu ağırlaştığı bilgiler arasında yer almaktadır. 67 yaşında olan sanatçının durumunun kötüye gittiği konuşulmaktaydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN