İnanılmaz ama gerçek! Bulaşık makinesinde yemek pişirmeyi hiç denediniz mi? Sonuçlarına inanamayacaksınız

İnanılmaz ama gerçek! Bulaşık makinesinde yemek pişirmeyi hiç denediniz mi? Sonuçlarına inanamayacaksınız

Türklerin pratiklik ve tasarruf etme konusunda kendilerine özgü bir yaklaşımları bulunmaktadır. Faturaların sürekli yükselmesiyle birlikte, artık gaz ve elektrik faturasının iki aylık tutarını düşürmek için her şeyi araştırıyoruz. Elbette, bunun bir kısmı mutfaktan kaynaklanıyor ve bu nedenle birçok insan, tadı etkilemeyen ekonomik çözümler arıyor. Örneğin, yemek pişirmek için bulaşık makinesini kullanma gibi.

Türkiye'de kadınlar mutfaklarda harikalar yaratırken, erkekler de onlardan aşağıya kalmaz. Çoğu erkek özel tariflerini mutfakta yapmayı tercih eder ve bunları yaparken de kendine uygun yöntemler geliştirir. Bunlardan biri de bulaşık makinesinde yemek pişirmek. Bu haberimizde size, oldukça pratik ve tasarruflu bir pişirme yöntemi açıklayacağız.

Pek çok kişinin yapmadığı pişirme tekniklerinin sonucunda ortaya çıkan yemekler daha da lezzetli oluyor. Enerji tüketimi açısından mümkün olduğunca ekonomik çözümler aranıyor. Yani, yemeğin daha iyi olması için değil, zaten pahalı olan gaz ve elektrik faturalarına daha az etki etmesi için.

TASARRUF İÇİN ÇEŞİTLİ HİLELER

Örneğin, ocağı kapatıp makarnayı pişirenler var. Veya pişirme süresini yarıya indiren bir düdüklü tencere kullananlar. Yanlışlarından ders alarak mutfakta asla yapılmaması gereken 7 hataları öğrenenler de var.

Kısacası, herkes elindeki yöntemlerle fark yaratmaya çalışıyor. Herkesi alt etmek mi istiyorsunuz? Bulaşık makinesiyle yemek pişirmeyi hiç denediniz mi? Evet, doğru okudunuz. Bulaşık makinesiyle yemek pişirmek.

SEBSEZELER İÇİN BİREBİR

Birisi nasıl olur da bulaşık makinesiyle yemek pişirebilir diye düşünüyor olabilir. İlk olarak, prensibe odaklanalım. Bulaşık makinesi kapalıyken bulaşıkları yıkadığımızda buhar oluşur. Neden yemeğimizi bu buharla pişirmeyelim, elektronik cihaz zaten çalışırken?

Böylece iki şeyi bir arada yapmış oluruz. Elbette, lüks yemeklerden bahsetmiyoruz, biraz tatmin olabilirsiniz. Sebzelerle başlayalım. Hava sızdırmaz bir cam kavanoza koymanız yeterlidir.

1-012.jpg

İNANILMAZ AMA GERÇEK! BULAŞIK MAKİNESİNDE YEMEK PİŞİRMEYİ HİÇ DENEDİNİZ Mİ? SONUÇLARINA İNANAMAYACAKSINIZ

Program 50 ila 70 derece arasında sıcaklıkta olmalıdır. Kavanozu sepetin üst kısmına, hareket etmeyecek şekilde yerleştirin ve yıkama işlemi sonunda sebzeleriniz hazır olacaktır. Her tür sebze uygun olmayabilir. Özellikle havuç ve kabak daha yüksek sıcaklıklarda pişirilmelidir, bunlardan kaçının.

Kurubaklagilleri veya pirinci pişirmek ise uygun değildir. Ancak, tavuk pişirebiliriz. Baharatlarla tatlandırılmış bir göğüs etini, birkaç kat alüminyum folyoya sarmanız yeterlidir. Tabii ki deterjan kullanmadan tam bir yıkama programı çalıştırın ve yemeğiniz hazır olacak. Evde vakum makineniz varsa daha da avantajlısınız. Baharatlarla tatlandırılmış kırmızı veya beyaz et veya somonu bir vakumlu poşete koyarak hava sızdırmaz şekilde kapatırsanız harika bir sonuç elde edersiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN