İnanılmaz: Kola ile yapılan bu süper pratik numaralar aklınızı başınızdan alacak! Bu kola ipuçlarını daha önce bilmeliydik!

İnanılmaz: Kola ile yapılan bu süper pratik numaralar aklınızı başınızdan alacak! Bu kola ipuçlarını daha önce bilmeliydik!

Çoğu kişinin severek tükettiği kola içerdiği çok miktarda şeker nedeniyle çok sık içerken abartmamamız gerektiğini biliyoruz. Peki kolanın başka farklı kullanım alanlarının da olduğunu biliyor muydunuz?

Arada bir güzel, soğuk bir bardak kola içmeyi seviyoruz. Tabii ki, kolanın içerdiği yüksek miktarda şeker nedeniyle çok sık şımartmamamız gerektiğini biliyoruz. Buzdolabında biraz kola kaldı mı? Haberimizi okumaya devam edin, çünkü sizin için harika ipuçlarımız var! Kolayı her türlü şey için kullanabilirsiniz!

EVDE KOLA İLE YAPABİLECEĞİNİZ ŞEYLERİN SAYISI GERÇEKTEN İNANILMAZ!

c.jpg

SAKIZI SAÇTAN ÇIKARMAK

Nasıl olduğu bizi aşıyor, ama bir şekilde beklediğinizden daha yaygın: saçınıza bir parça sakız yapışması. Bir kaseyi kola ile doldurun ve içine sakızla birlikte saç parçasını koyun. Bunu bir süre bekletin ve sakızı çıkarmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

SU ISITICINIZIN KİRECİNİ ÇÖZÜN

Su ısıtıcınız, içindeki tüm kireç nedeniyle biraz daha kötü mü görünüyor? Su ısıtıcısına biraz kola dökün ve açın. Sıcak kolayı gidere dökün ve kullanmadan önce su ısıtıcınızı durulayın.

kolanin-temizlikte-ki-buyuk-etkisi-klozete-dokun-ve-etkisini-sadece-dakikalar-icerisinde-gorun-3zfe.jpg

TUVALET TEMİZLİĞİ

Tam olarak eğlenceli bir iş değil: tuvaleti temizlemek. Tuvaletinizdeki inatçı kireç tortularından kurtulmak zordur. Çözüm? Kola kutusunu tuvalete dökmek! Bir saat bekletin, klozet fırçasıyla klozeti ovalayın ve ardından sifonu çekin. İçecekteki asit klozetteki tüm inatçı kireci temizleyecektir.

YANMIŞ TENCERE VEYA TAVALAR

Hepimizin başına gelir: Yiyecekleri en iyi tencere veya tavalarımızdan birinde yakmak. Tencerenizde kötü, siyah bir yanık kalır ve temizlenmesi genellikle oldukça zordur. Kendinizi biraz ovalamaktan kurtarmak ister misiniz? Tencereye biraz kola ekleyin, birkaç saat bekletin ve ardından normalde yaptığınız gibi tencereyi yıkayın. Yanık gitmiş olacak!

basliksiz-2.jpg

PASLI ARAÇLAR

Üzerinde biraz pas olan bazı eski aletleriniz var mı? Büyük bir kabı kola ile doldurun ve aletleri içine koyun. Bir süre oturmalarına izin verin ve temizlemek için bir fırça kullanın. Saklamadan önce iyice durulayın ve kurulayın.

İŞARETLEYİCİ

Çocuklarınız çizim yaparken keçeli kalemlerinin bir kısmı masaya mı yoksa başka bir yüzeye mi düştü? Yüzeye biraz kola püskürtün ve oturmasına izin verin. İşaretleri temiz bir havluyla silin ve masanızın yapışmasını önlemek için kola temizlemek için ıslak bir havlu kullanın.

İLAÇ

Kolanın başarı formülü ilk olarak 1880 yılında bir eczacı tarafından geliştirildi. Bu eczacının amacı, baş dönmesi ve vertigoya karşı basit bir ilaç geliştirmekti. Bu günlerde kolayı mide bulantısı, boğaz ağrısı veya ishale karşı bir çözüm olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Gazozun bu özel kullanımından dolayı egzotik bir ülkede genellikle her yemekten sonra bir bardak kola içilmesi tavsiye edilir. Kolanın içerdiği bakteriler, gıda zehirlenmesine yakalanma şansınızı azaltacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN