İnsanların %99'u resimdeki 7 gizli atı bulamıyor! 9 saniyede bulanların IQ seviyesi en az 150 çıkıyor!

İnsanların %99'u resimdeki 7 gizli atı bulamıyor! 9 saniyede bulanların IQ seviyesi en az 150 çıkıyor!

Optik illüzyonlar, gözlem becerilerini test etmek için en basit araçlardır. Bu optik illüzyon resminde yedi at gizlenmiştir. 7 gizli atı 9 saniyede bularak gözlem becerilerinizi test edin.

Optik illüzyon resimleri, insan zihnini kandırmak için tasarlanmıştır ve dikkati belirlemeye yönelik en basit testlerden biri olarak kabul edilir. Gerçek, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar olmak üzere üç tür optik yanılsama vardır. Tüm bu optik yanılsamalar, insan beynini kandıran merkezi bir temaya sahiptir.

Optik illüzyonlar beyin için oldukça faydalıdır. Çalışmalar, optik illüzyonların beynimizin ve gözlerimizin etrafımızdaki dünyayı nasıl algıladığını anlamamıza yardımcı olabileceğini gösteriyor. Düzenli olarak optik yanılsamalar uygulayan bireyler, gelişmiş bilişsel yeteneklere ve dikkatlere sahiptir. Detaylara çok dikkat eden biri misiniz? Bakalım 7 atı 9 saniyede tespit edebilecek misin?

1-008.jpg

RESİMDEKİ 7 GİZLİ ATI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan görsel, gerçeküstü tablolarıyla tanınan Amerikalı sanatçı Jim Warren'ın eseridir. İlk bakışta, kıyıda yürüyen kahverengi bir atın olduğu bir sahil görebilirsiniz.
Ama bir şey mi kaçırdın?

Gerçeküstü resimlerin hayvanlar, nesneler vb. şeklinde gizli öğeler içerdiği bilinmektedir. Benzer şekilde, görüntüde bir at açıkça görülmektedir. Ama bulman gereken 6 at daha var.

GİZLİ ATLARI BULDUN MU?

Bu zorlu bir görevdir ve mükemmel bir ayrıntı gözüne sahip olanlar 7 atı kolayca bulabilir. Atlar, çevreyle mükemmel bir şekilde harmanlanmış, ilk bakışta fark edilmelerini zorlaştırıyor. Zaman sınırı içinde atları belirlemek için detaylara yüksek dikkat gösterilmesi gerekecektir. Şimdiye kadar kaç tane at gördün? Dikkatli bakarsanız 2-3 atı rahatlıkla görebilirsiniz. Onları gördün mü? Bunu yaparsanız, dünyada bunu yapan ilk %1'lik dilim arasında olacaksınız.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Zaman bitti. Umarız, okuyucuların çoğu şimdiye kadar atları görmüştür ve mükemmel gözlem becerileri için büyük bir alkışı hak ederler. Tüm atları göremeyenlerin hayal kırıklığına uğramasına gerek yok. Pratik yaparak her zaman daha iyi olabilirsin. Atların nerede olduğunu merak mı ediyorsunuz?
O zaman, aşağıdaki çözüme göz atın.

2-012.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN