Irkçılık hâlâ çok canlı

Irkçılık hâlâ çok canlı

Oscar Ödüllü aktör Sam Rockwell, efsanevi koreograf ve yönetmen Bob Fosse’ye yeniden hayat verdiği Fosse/Verdon’u anlattı. “Bobb’u iyi danseden biri değil, iyi hisseden biri canlandırabilirdi” diyen yıldız, rolü için 6 ay dans dersi aldı.

Sam Rockwell oyunculuk kariyerine 10 yaşında başladıysa da, jenerasyonunun en iyi aktörlerinden biri olarak kabul edilmesi 30 yıl sonra gerçekleşti. 2008 yapımı Forest/Nixon filminde canlandırdığı James Restıon Jr. karakteriyle sinema çevrelerinde adı yükselmeye başlayan Rockwell Three Billboards Outside Ebbing, Missouri filminde hayat verdiği öfke kontrol problemi olan polis memuru Dixon ile hakettiği heykelciğe kavuştu. Rockwell şimdi ise efsanevi koreograf ve ödüllü yönetmen Bobb Fosse ve sevgilisi dansçı Gwen Verdon’un ilişkilerine odaklanan Fosse/Verdon adlı mini diziyle gündemde. Rockwell canlandırdığı Bobb Fosse karakteriyle bu zorlu rolün de altından kalkmışa benziyor. Kendisine göre ise bu konuda başarılı olmasının tek sebebei Fosse’yi hissedebilmesi.

Rockwell, “Ben de Fosse gibi gösteri dünyasıyla çok erken tanıştım. Annem ve babam oyuncuydu. San Francisco’da okurken ırkçı gruplardan kaçmak için dans etmek isteyen bir kalabalıkla lise danslarına gitmeye başladım ve bu benim için bir kırılma anı oldu. Diziye başlarken tamamen bu dönemden gelen bir özgüvenim vardı. Ancak sahneye çıkınca gerçek bir dansçı olmadığım hızlı bir şekilde ortaya çıktı. Ritim ve hareket duygusuna sahip olsam bile koreografi bambaşka bir şey” dedi. Fosse, filmleri ve danslarıyla Broadway’i sonsuza dek değiştirdi. Orijinal bir Amerikan dans deyimi icat etti. Rockwell özel hayatında manipülatif ve sadaketsiz biri olarak bilinen Fosse için “13 yaşında tacize uğradığı ve kadınlarla karmaşık bir ilişkisi olduğunu biliniyordu. Onlara saygı duydu. Kadınların duygusallığını kutsuyor, dans tarzlarını hafife almıyordu. Ancak aynı zamanda kadınlara karşı çok fazla öfke duyuyordu” ifadelerini kullandı.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri filminde canlandırdığı Dixon karakteriyle En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ının sahibi olan Rockwell, artık kahramanlar çağında yaşamadığımızı söyledi. Rockwell “Ben yetmişlerin Amerikan filmleriyle büyüdüm. Gece Yarısı Kovboyu, Taksi Şoförü, Beş Kolay Parça, Silkwood, Sophie’nin Seçimi, Ortalama Sokaklar. Bunların hepsi kahramanlarla ilgili filmler. Çok fazla süper kahraman görüyoruz ancak hayat böyle değil. Bence anti-kahramanları oynamak gerçekten eğlenceli. Onlar sadece daha ilginç karakterler” ifadelerini kullandı.

Rockwell gelecek hafta vizyona girecek ‘Düşmanlığın En İyisi’ adlı filmde Kuzey Carolina’nın Durham eyaletindeki Ku Klux Klan üyesini canlandırıyor. Gerçek bir hikayeyi temel alan “The Best of Enemies’, sözünü sakınmayan insan hakları savunucusu Ann Atwater (Taraji P. Henson) ve düzenlenen bir topluluk zirvesine isteksizce eş başkanlık etmek zorunda kalan yerel Ku Klux Klan lideri C.P. Ellis’in (Sam Rockwell) beklenilmedik ilişkisine odaklanıyor. Filmi yapmak için Virginia’nın Charlottesville kentindeki büyük gösteriden etkilendiklerini söyleyen Rockwell “Açıkçası, ırkçılık hala çok canlı ve bu hikayeleri anlatmaya devam etmek zorundayız. Büyürken, Doğru Olanı Yap ve Mississippi Yanıyor filmlerinin beni çok etkilediğini hatırlıyorum. Eğer ben de birilerinin hayatına bu şekilde katkıda bulunabilirsem, o zaman bu iyi bir şey” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN