İşte sağlıklı yaşamın yeni kahramanı: Kanseri yenen mucizevi besin! 3 dakika buharda pişirin etkisini anında görün

İşte sağlıklı yaşamın yeni kahramanı: Kanseri yenen mucizevi besin! 3 dakika buharda pişirin etkisini anında görün

Son yapılan çalışmalarla o besinin kanserle mücadelede silah olabileceği ortaya çıktı! Antioksidanlarla dolu o sebze tam bir kahraman gibi bütün hastalıklarla savaşıyor ve vücudu daha dirençli hale getiriyor. Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı, işte sağlıklı yaşamın yeni kahramanı...

Sağlıklı beslenme denilince akla ilk gelen besinlerden biri olan brokoli, genelde pek sevilerek tüketilmez. Ancak yapılan son araştırmalardan sonra sevmeyenlerin bile vazgeçilmezi olacak.

GERÇEK BİR KAHRAMAN!

Kendisi küçük marifeti büyük! Brokolinin mucizevi etkileri

Son yıllarda, beslenme ve sağlık biliminde yapılan araştırmalarla, brokolinin sadece bir sebze olmadığı, aynı zamanda sağlığımız için gerçek bir kahraman olduğu ortaya kondu. Yapılan çalışmalar, brokolinin kanserle mücadelede önemli bir silah olabileceğini gösterdi. Bu mucizevi besin, sülforafan bileşiği sayesinde kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebiliyor ve özellikle prostat, meme ve kolon kanseri riskini azaltıyor.

BROKOLİ FAYDALARI

Brokoli, C vitamini ve beta karoten gibi güçlü antioksidanlarla dolu olduğundan bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Bu sayede vücudumuz, hastalıklara karşı daha dirençli hale geliyor. Ayrıca, potasyum ve lif açısından zengin olan brokoli, kalp sağlığını korumada ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olmada önemli rol oynar. Detoksifikasyon özelliği sayesinde de karaciğerin temizlenmesine destek olur.

BROKOLİ NASIL TÜKETLİMELİ?

Süper besin Brokoli nedir? Nasıl tüketilmelidir? - Sağlık Haberleri

Peki, bu değerli besini günlük diyetimize nasıl dahil edebiliriz? Brokoliyi çiğ olarak tüketebilir, salatalara ekleyebilir, buharda pişirebilir ya da çorbalara ve güveçlere katabiliriz. Brokoli filizleri de salatalar ve sandviçler için lezzetli bir alternatif sunar.

Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güner Sönmez, brokolinin sülforafan seviyesini artırmak için brokolinin rengi parlak yeşil olana kadar 3-4 dakika buharda pişirilerek tüketilmesini öneriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN