İstihdam Ne Demek?

İstihdam Ne Demek?

İstihdam, bir bireyin çalışma yaşamına katılımını ifade eden bir terimdir. Genellikle bir kişinin bir işte çalışması ve karşılığında ücret alması olarak tanımlanır. İstihdam, ekonomik kalkınmanın ve bireylerin sosyal refahının önemli bir göstergesidir.

İstihdam Ne Demek?

İstihdamın Tanımı ve Önemi İstihdam, ekonomik bir terim olarak bir ülkenin işgücünün, iş gücünün bir kısmının, toplam iş gücüne katılımını ifade eder. İstihdam edilen bir birey, bir işveren tarafından işe alınmış ve belirli bir ücret karşılığında çalışmaktadır. İstihdamın önemi, ekonominin sağlıklı bir şekilde işlemesi için gereklidir. İşsizlik oranlarının düşük olması, istikrarlı ekonomik büyümenin ve toplumsal refahın bir göstergesidir.

İstihdam Türleri

İstihdam Türleri İstihdam çeşitli şekillerde olabilir. Formal istihdam, bir bireyin yasal olarak bir işveren tarafından çalıştırılmasıdır ve genellikle belirli bir iş sözleşmesi altında gerçekleşir. İnformal istihdam ise resmi olmayan, genellikle kayıt dışı işlerde çalışma durumunu ifade eder. Tam zamanlı istihdam, bir bireyin haftada belirli bir saat boyunca çalışmasıdır, yarı zamanlı istihdam ise daha az saat çalışma ile karakterizedir.

İstihdam Süreci

İstihdam Süreci İstihdam süreci, iş arama ve işe alım aşamalarını içerir. Bireyler genellikle iş arama sürecinde iş ilanlarına başvurur ve mülakatlara katılır. İşe alım aşamasında işverenler adayları mülakatlar ve diğer değerlendirme yöntemleriyle seçerler. İşe alındıktan sonra ise iş yerinde yerleşim ve adaptasyon süreci başlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN