İyimser Misin Yoksa Realist Mi? Bu Optik İllüzyon Testinde İlk Gördüğünüz Hayvan Kişiliğinizi Ortaya Çıkaracak

İyimser Misin Yoksa Realist Mi? Bu Optik İllüzyon Testinde İlk Gördüğünüz Hayvan Kişiliğinizi Ortaya Çıkaracak

Hayata bakışımız söz konusu olduğunda kimimiz iyimserken kimimiz gerçekçiyiz. Birileri bize hangisi olduğunu söylediğimizde ise genelde canımız sıkılır çünkü bize gerçekçi derlerse iyimser, iyimser derlerse gerçekçi kısmımızı görmezden geldiklerini düşünürüz. En iyisini kendimizin bildiğini varsayarız. Oysa bu o kadar da akla kara bir mevzu değildir. İyimser mi kötümser mi olduğumuzu bize bir resim bile gösterebilir. Tıpkı yukarıdaki resim gibi… Resimde kediyi mi fareyi mi gördünüz? Bu ne demek?

Hayata bakışımız çoğu zaman aldığımız kararları da derinden etkiler. Hayata bakışımızı tespit etmek bizim hangi durumda hangi zaafa düştüğümüz belirlemek için ise hayati önem taşır.

Bunun çeşitli yollarının yanı sıra en kısa ve kesin yöntem optik testlerdir. Optik testler konunun uzmanları -çoğu zaman psikologlar- tarafından hazırlanır ve kişiliğin derinliklerini ortaya çıkartmayı hedefler.

Filmlerde görmüşsünüzdür; bir psikolog, danışanın karmaşık şekillere bakmasını ve o şekilde gördüklerini tarif etmesini ister. Danışanın söyledikleri de onun hakkında önemli verileri uzman psikoloğa verebilir. İşte o testler yani illüzyonlar günlük yaşamda da oldukça kullanışlıdır.

İYİMSER MİSİNİZ KÖTÜMSER Mİ?

Bazı testler vardır ki illa psikoloğa gerek duymanız gerekmez. Örneğin yukarıdaki fotoğrafa bakarak ilk olarak kedi mi yoksa fare mi görmüş olduğunuz sizin hakkınızda önemli detaylar verir.

Bu optik yanılsama testi, resimde ilk gördüğünüz şeye bağlı olarak kişiliğiniz hakkında çok şey ortaya koyuyor.

Bu optik illüzyonda ilk olarak ne gördünüz- bir kedi mi yoksa bir fare mi?

iyimser.png

FARE

İyimser Misin Yoksa Realist Mi? Bu Optik İllüzyon Testinde İlk Gördüğünüz Hayvan Kişiliğinizi Ortaya Çıkaracak

İyimserler hayatımızın her yerindedir ve zaman zaman bizi çileden çıkartacak seviyedeyken bazen de hayatımızı güzelleştiren, tasalarımızı dindiren bir işlev görürler.

Bu optik illüzyonda eğer önce bir fare gördüyseniz, siz de oldukça iyimser bir karaktere sahipsiniz.

Şartlar ne olursa olsun, her durumda avantaj aramayı tercih edersiniz.

Bazı durumlarda yeterince pratik olmayabilirsiniz ve insanlar genellikle kafanızın bulutlarda olduğunu söyleyebilir. Ama aslında bu bir yanılgıdır.

Aslında etrafınızdaki dünyanın çok iyi farkındasınız. Siz sadece onun parlak yanlarına odaklanmayı tercih ediyorsunuz.

komutan.png

KEDİ

Resimde ilk önce bir kedi gördüyseniz, hiç şüphesiz siz gerçekçi bir insansınız.

Hayattaki yerinizi, yaşama enerjinizi, varoluş amacınızı ve neye ihtiyacınız olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Havada safça kaleler inşa etmiyor, gerçeğe, geleceğe bakıyorsunuz.

Pratik olmanın yanı sıra, muhtemelen hızlıca ve en doğru kararı vermede de harikasınız.

Dünyayı parçalarıyla değil bir bütün olarak görüyorsunuz ve bu, sonraki eylemlerinizi planlamanıza yardımcı oluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN