Kalbi koruyor, bağışıklığı kuvvetlendiriyor: Kilosu 50 TL! Semt pazarlarında kapış kapış satılıyor

Kalbi koruyor, bağışıklığı kuvvetlendiriyor: Kilosu 50 TL! Semt pazarlarında kapış kapış satılıyor

Kış mevsiminde olunmasına rağmen hala taptaze olan cennet hurması, vücut direncini koruması nedeniyle vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. İşte, cennet hurmasının sağlığa faydaları...

Türkiye'de en fazla Karadeniz Bölgesi'nde yetiştirilen cennet hurması kış aylarına girilmesiyle semt pazarlarındaki tezgahlarda yerini alıyor. Kilosu 45 ile 50 TL arasında değişen cennet hurmasına vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Zengin vitamin içeriğiyle vitamin ve mineral sorunlarında kurtarıcı bir meyve olarak değerlendirilen kış meyvesi, bağışıklık sistemine iyi geldiği ifade edildi. Vücut ısısını yükselten, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı iyi geldiği bilinen cennet hurması bağırsaklar için de oldukça faydalı.

cennet-hurmasi-faudalari-neler-cennet-hurmasi-nerede-yetisir-3.jpg

CENNET HURMASI NEYE İYİ GELİR?

Pazarcı esnaf, kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler arasında cennet hurmasının vitamin ve mineral zenginliği nedeniyle tercih edildiğini söyledi. C vitamini deposu olan meyvenin birçok rahatsızlığa iyi geldiğini belirti.

C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirici, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı koruyucu etkisi olan bir meyve. Lif içeriği sayesinde bağırsak sağlığını güçlendiriyor. Pazarcı esnaf, sindirim dostu bir besin olduğunu ve cennet hurmasının kuru veya yaş olarak günde bir adet tüketilebileceğini söyledi.

cennet-hurmasi-faudalari-neler-cennet-hurmasi-nerede-yetisir-1.jpg

CENNET HURMASININ FAYDALARI NELER?

* Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur: Cennet hurması, C vitamini açısından zengindir. C vitamini, beyaz kan hücrelerinin üretimine ve işlevine yardımcı olarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bu, soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonlara karşı koruma sağlayabilir.

* Serbest radikal hasarını önlemeye yardımcı olur: Cennet hurması, antioksidanlar açısından da zengindir. Antioksidanlar, hücreleri serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı korumaya yardımcı olur. Serbest radikaller, kanser, kalp hastalığı ve diğer kronik hastalıklara yol açabilen moleküllerdir.

* Cildinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olur: C vitamini, cildin kolajen üretimine yardımcı olur. Kolajen, cildin yapı taşlarından biridir ve cildin sağlıklı ve elastik kalmasına yardımcı olur.

* Göz sağlığınızı desteklemeye yardımcı olur: A vitamini, gece görüşü için gereklidir. A vitamini eksikliği, gece körlüğüne yol açabilir. Cennet hurması, A vitamini açısından da zengindir.

* Kalp sağlığınızı desteklemeye yardımcı olur: Cennet hurması, potasyum açısından zengindir. Potasyum, kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir. Yüksek tansiyon, kalp hastalığı riskini artıran bir faktördür.

* Kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir: Bazı araştırmalar, C vitamininin kanser riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Cennet hurması, C vitamini açısından zengindir.

* Sindirim sisteminizi desteklemeye yardımcı olur: Cennet hurması, lif açısından zengindir. Lif, sindirim sisteminizin sağlıklı çalışması için gereklidir. Lif, kabızlık ve diğer sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir.

* Kilo vermeye yardımcı olabilir: Cennet hurması, kalorisi düşük ve lif açısından zengindir. Lif, tokluk hissini artırmaya yardımcı olabilir, bu da kilo vermeye yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN