Kararan plastik sandalyeleri dakikalar içinde bembeyaz yapın! İşte restoranların kullandığı o gizli ve basit yöntemi

Kararan plastik sandalyeleri dakikalar içinde bembeyaz yapın! İşte restoranların kullandığı o gizli ve basit yöntemi

Kararmış plastik bahçe sandalyeleri ve masaları çoğu kişinin kâbusu olmaya devam ediyor. Beyaz sandalyeler zamanla bozularak gri veya sarı bir renk alır ve bu oldukça rahatsız edici bir görüntü meydana getirir. Size bu haberimizde dakikalar içinde grileşen beyaz plastik masa ve sandalyeleri beyazlatacağınızı ve o kötü görüntüden nasıl kurtulacağınızı anlatacağız. İşte restoran ve kafe sahiplerinin kullandığı o basit ve denenmiş yöntem...

Haziran ayına girmemizle birlikte, bahçelerimizi ve açık hava teraslarımızı donatmanın, yazın tadını sonuna kadar çıkarmanın ve güneşte dinlenmenin zamanı geldi. Çoğu kişi, havaların ısınmasıyla birlikte balkonuna veya bahçesine depoya kaldırdığı plastik sandalye ve masalarını yerleştirmeye başladı bile. Bu plastik masa ve sandalyeler zamanla, grimsi veya sarımtırak bir renk almaya başlar. Bu görüntü kirlilik hissi verdiği için çoğu kişiyi rahatsız eder. Islak veya deterjanlı bezlerle temizlense de çıkmayan bu kirli görüntü nedeniyle çoğu kişi, masa ve sandalyelerini çöpe atmayı tercih ediyor. Fakat bu makalemizde size masa ve sandalyeleri ilk günkü gibi beyazlatacak basit bir tarif vereceğiz.

2.jpg

İşte diş macunu kullanarak plastik bahçe sandalyesi ve masalarındaki zamanla oluşan lekeleri çıkarma yöntemi:

Malzemeler:

Diş macunu (beyaz renkte olması tercih edilir)
Temiz bir bez veya sünger
Su
Yumuşak bir fırça (isteğe bağlı)

Adımlar:

Öncelikle, lekelerin bulunduğu plastik sandalye veya masa yüzeyini temizlemek için bir bez veya sünger kullanarak hafifçe silin. Bu, yüzeydeki büyük kir ve kalıntıları temizleyecektir.

Bir miktar diş macunu alın ve lekelerin üzerine uygulayın. Diş macununu, lekenin tamamen üzerini kaplayacak şekilde sürün.

Diş macunuyla kaplanmış lekeli bölgeyi hafifçe ovun. Bunun için bir temiz bez veya sünger kullanabilirsiniz. Yumuşak bir fırça kullanmak da etkili olabilir, ancak plastik yüzeyi çizmemek için dikkatli olun.

Diş macununu lekenin üzerinde yaklaşık 1-2 dakika bekletin. Bu, diş macununun leke üzerinde etkili olmasına yardımcı olacaktır.

Ardından, ılık suyla nemlendirilmiş bir bez veya süngerle diş macununu temizleyin. Diş macununu tamamen çıkardığınızdan emin olun.

Eğer leke tamamen çıkmamışsa, işlemi tekrarlayabilirsiniz. Bazı lekeler daha dirençli olabilir, bu nedenle birkaç deneme gerekebilir.

Not: Bu yöntem, beyaz plastik sandalye ve masalar için daha etkilidir. Renkli plastiklerde veya kaplamalı yüzeylerde kullanmadan önce bir test yapmanız önerilir. Ayrıca, daha sert veya aşındırıcı temizlik malzemeleri kullanmaktan kaçınmalısınız, çünkü bu plastik yüzeylere zarar verebilir.

Diş macunu, plastik yüzeylerdeki lekeleri çıkarmak için etkili bir ev yapımı çözümdür. Deneyebilir ve bahçe mobilyalarınızı eski haline getirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN