Kararmış çaydanlıklar artık çöpe gitmeyecek! Çaresi çok basit: Rendeleyip karıştırdığınızda cam gibi parlayacak

Kararmış çaydanlıklar artık çöpe gitmeyecek! Çaresi çok basit: Rendeleyip karıştırdığınızda cam gibi parlayacak

Özellikle tiryakiler tarafından çok fazla kullanılan çaydanlıklar zamanla lekelenmeye başlıyor. Yüksek ısıya kaldığında ise yanık lekesi oluşan çaydanlıklardan bu lekeler ne yazık ki kolay kolay çıkmıyor. Peki, çaydanlıktaki yanık lekesi nasıl çıkar? Kararmış çaydanlıkları nasıl temizlemek gerekiyor? İşte, çaydanlık temizliği için bilmeniz gereken püf noktalar...

Mutfakların en çok kullanılan eşyalarından olan çaydanlıklar zamanla fazla kullanım ve yüksek ısıdan dolayı kararıyor hatta yanıyor. Bu durum da çaydanlıkların kirli görünmesine ve çoğu zaman çöpe gitmesine neden oluyor. Can sıkıcı bu durumdan kurtulmak ise oldukça basit. İşte, karamış çaydanlıkları cam gibi parlatan o çözümler...

KARBONAT

karbonat.jpg

En doğal temizlik ürünleri arasında yer alan karbonat, çaydanlıkta oluşan yağ lekelerini gidermede de oldukça etkilidir. Yanmış çaydanlığınızı parlatmak için karbonata başvurabilirsiniz. Bunun için, karbonat ve su karışımını çaydanlığa dökün ve bir süre bekleyin. Ardından çaydanlığınızı yıkadığınızda kararmanın yok olduğunu göreceksiniz.

BULAŞIK MAKİNESİ TABLETİ

tablet.jpg

Çaydanlığınızı, bulaşık makinesi tabletiyle karıştırdığınız suyun içerisine koyduktan sonra bir süre bekleyin. Bulaşık makinesi tabletinin tamamı çözüldükten sonra çaydanlığınızı yıkayıp durulayabilirsiniz.

SOĞAN

sogan.jpg

Soğan, içeriğindeki maddelerden dolayı yanıklar üzerinde kuvvetli bir etkiye sahiptir. 2 tane soğanı rendeledikten sonra çaydanlığın içine su koyarak kaynatın. Suyun tamamı buharlaştıktan sonra kaynatma işlemini sonlandırarak bulaşık teliyle çaydanlığınızı ovabilirsiniz.

BEYAZ SİRKE VE TUZ

beyaz-sirke-tuz.jpg

Çaydanlıkta oluşan leke, yanık, kireç gibi sorunlar için tuz ve sirke ikilisini kullanabilirsiniz. Bunun için 2 çay bardağı beyaz sirkenin içerisine 2 yemek kaşığı tuz katın. 150 ml suyla karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynatın. Çaydanlıkta tortu oluşana dek kaynatmaya devam edin ve sonrasında temiz bir su ile durulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN