Kararmış metal eşyalarınızı atmayın! Bu yöntemle beyazlatmak çok kolay, işte evde palatma yöntemi...

Kararmış metal eşyalarınızı atmayın! Bu yöntemle beyazlatmak çok kolay, işte evde palatma yöntemi...

Metal mutfak eşyaları ve takılarınız bir süre kullandıktan sonra kararma yapabilir. Kimsenin hoşuna gitmeyen bu durumdan kurtulmak günümüzde oldukça basit. Fakat birçok kişi bu tüyolardan habersiz bir şekilde kaldırıp bir kenara atabiliyor. Yapılan zamlar ile birlikte mutfak ürünlerine ve takılara gelen zamlar atma işine engel koydu. Kararma için yapılması gerekenler ise merak konusu oldu. Peki kararan takıları ve ürünler nasıl pırtlatılır? İşte tüm detaylar...

aluminyum-ve-karbonat-ile-gumus-takilar-nasil-parlatilir.png

Gümüş Parlatma Yöntemleri

Sahip olduğunuz gümüş takıların veya ürünlerin zamanla kararma yaptığını herkes bilir. Fakat gümüş ürünü veya takıyı tekrardan parlatmak pek bilinen bir şey değildir. Genellikle satın aldığınız yere götürerek belirli bir meblağ karşılığında tekrardan parlatabilirsiniz. Fakat son açıklanan tüyolar ile birlikte parlatma işini evde yapmak da mümkün. Evde yapacağınız parlatma ile ucuz ve güvenilir sonuçlar alabilirsiniz. Diğer yöntemlerin aksine zahmet ve zamandan tasarruf edin. Gümüş takılarınızı veya eşyalarınızı parlatmak için takip etmeniz gereken yollar;

Yöntem 1-)

Karbonat ile az miktar bir suyu karıştırarak macun kıvamına dönüşene kadar karıştırın. Macun kıvamına gelmesiyle birlikte metal veya gümüş takılarınıza veya ürünlerinize ovalayarak uygulayabilirsiniz.

Yöntem 2-)

Herkesin evinde bulunan sıradan bir diş macunu ve bir diş fırçası ile gümüş takılarınızı veya ürünlerinizi ovalayarak beyazlatabilirsiniz. Diş macunu markasına göre parlaklık artar veya azalabilir.

Yöntem 3-)

Sirke ile suyu karıştırarak ocakta kaynayana kadar bekleyin. Karışımınızın kaynaması ile birlikte gümüş parlatma ile dolu bir kabın içerisine takılarınızı bırakarak yarım saat bekledikten sonra kurulayın.

kararan-pirinc-esyalar-nasil-temizlenir.jpg

Metal Parlatma Yöntemleri

Yöntem 1-)

Metal ürünlerinizi veya takılarınızı parlatmak için limon suyu ve tartar sosunu karıştırarak bir macun hazırlamanız gerekir. Daha sonrasında elde ettiğiniz macunu ürünü saracak şekilde sürerek 30 dakika bekletin. Bekleme işlemleri sonrasında temizleyin. Eğer ürününüzde daha fazla bir kararma meydana geldiyse karbonatlı suda bekletebilirsiniz.

Yöntem 2-)

Metal ürünlerinizin parıl parıl parlaması için karbonat ve sirke karışımını da tercih edebilirsiniz. Bu iki karışımdan elde ettiğiniz macunu metal yüzeye sürerek bölgede yer alan kir, kararma ve pas gibi detayların temizlenmesini bekleyebilirsiniz. Temizleme işlemi sonrasında macunu nemli bir bez ile bulunduğu yerden çıkartabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN