Kimliğiyle gelen SGK'lı parayı çantayla götürecek! O şartı taşıyanlara SGK'dan 24.900 TL toplu para ödenecek: Son tarihe dikkat!

Kimliğiyle gelen SGK'lı parayı çantayla götürecek! O şartı taşıyanlara SGK'dan 24.900 TL toplu para ödenecek: Son tarihe dikkat!

Devlet destek ödemelerini yapmaya devam ederken bu imkandan yararlananların sayısı gün geçtikçe artmaya başladı. SGK tarafından vatandaşlara yapılan yardım ve destek ödemeleri bazı şartlar karşılığında faydalanılabiliyor. SGK sigorta girişi olanlara 24.910 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar...

SGK çalışan ve belirlenen şartlara uygun olanlara son 1 yıllık süreç ele alınarak 90 günlük sigortası olanlara destek verileceği açıklandı. 1 Ocak 2023 tarihinde asgari ücretin zamanlamasının hemen devamında destek ödemelerinde artışa gidildi. Tavan ve taban ödemelerde ki tutarlar belli oldu.

112 GÜN SÜREYE DİKKAT

Bu ödemelerin başında gelen doğum yapan annelere verilen ödemelere izin para adı veriliyor. Çalışan annelere devlet 112 günlük süreyi ele alarak doğum izin parası yatırılmaya başlandı. Kadınlar doğumdan önce 8, doğumdan sonra ise 8 hafta olmak üzere toplamda 16 hafta izin hakkında sahip olurlar bununla beraber günde 1.5 saatlik süt izinleri de mevcut.

Çocuk sayısına göre farklılık gösteren bu sürede 6 aya kadar ücretsiz izin kullanımı mevcut.

Analık izni olarak kullanılan 16 haftada kadınlara çalışamadığı her gün için iş görmezlik ödeneği verilir. Asgari ücreti çalışan kişinin 112 günlük süresine denk gelen ödeme 24.908 TL olarak hesaplandı.

doğum izni ödenekleri

600 TL DOĞUM PARASI

Doğum yapan kadınlara ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 ve üçüncü çocuk için ödenen tutar ise 600 TL'dir. Bu ödemelerde annenin çalışıp çalışmadığına bakılmadan hesaplarda yer alır.

PART TİME ÇALIŞANLARA 9.932 TL

Anne olanlara birinci doğumda 60 gün, ikinci doğumda 120 gün ve devamında gerçekleşecek doğumlarda ise 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı verilir. Evlat edinilen çocuklar için de bu destek verilmeye devam ederken. Çalışmanın yapıldığı süre içerisinde ücretini işveren, çalışılmayan süreyi ise brüt asgari ücret üzerinden İŞKUR tamamlar. İlk çocuğunu doğuran annelere İŞKUR tarafından 9.932 TL ödeme yapılır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN