Kışın lezzeti kestanenin kabuğu da faydalıymış! Çöpe atan bin pişman: İşte kestane kabuğunun faydaları

Kışın lezzeti kestanenin kabuğu da faydalıymış! Çöpe atan bin pişman: İşte kestane kabuğunun faydaları

Kışın olmazsa olmaz lezzeti kestanenin kabuğu bile faydalı! Çöpe atan bin pişman olur! Kestane kabuğunun faydalarını duyan şaşırıyor! İşte faydaları...

Kestane, kış aylarında sofralarımızı süsleyen ve sağlık açısından önemli faydaları olan bir besindir. Sindirim sisteminden kalp sağlığına kadar birçok alanda olumlu etkileri bulunuyor.

KESTANE KABUĞUNUN FAYDALARI

Kestane kabuklarını sakın çöpe atmayın - Sağlık Haberleri

Özellikle bağırsak sağlığını destekleyen kestane, sindirim sistemini düzenler ve kabızlık sorunlarına çözüm sunar. Ayrıca içerdiği doymamış yağ asitleri ile kalp sağlığını korur ve kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olur.

Kestanenin faydaları sadece iç kısmıyla sınırlı değildir; kabuğu da önemli faydalar sunar. Kestane kabuğu, yüksek miktarda C vitamini içererek bağışıklık sistemini güçlendirir ve beyinsel ile fiziksel yorgunluğu giderir. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırır, kansızlığa iyi gelir ve varis oluşumunu azaltır.

Kabuklarıyla birlikte damar sertliğini önleyen kestane, yüksek tansiyonu dengelemeye yardımcı olur ve sinirleri yatıştırır. Saç sağlığı için de oldukça faydalı olan kestane kabuğu, canlı ve parlak saçlara katkı sağlar.

KESTANE KABUĞU SUYU İLE SAÇLARINIZA BAKIM YAPIN

Kestaneye bir tutam ekleyin! Kolay soyulacak, içi dağılmayacak...

Kestane kabuğu suyu ise saç bakımı için kullanılabilir. Bir miktar kestane suda haşlanıp süzüldükten sonra elde edilen su, saçlara uygulanarak kullanılır.

Ancak her uygulamada olduğu gibi, kestane ve kabuklarının sağlık açısından faydalarını değerlendirirken uzman tavsiyesine başvurmak önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN