Kokusu ve tadıyla semt pazarlarının yıldızı olmaya başladı! Her kente yayılıyor, kilosu 70 TL

Kokusu ve tadıyla semt pazarlarının yıldızı olmaya başladı! Her kente yayılıyor, kilosu 70 TL

Güneydoğu Asya ülkelerinden ülkemize getirilen ve yerli üretim olarak yetiştirilmeye başlanan yeni bir meyve türü, son dönemde semt pazarlarında yoğun ilgi görüyor. İşte detaylar...

Kütahya'nın Hisarcık ilçe pazarında tezgahlarda satılmaya başlanan C vitamini deposu 'kamkat' meyvesi, bağışıklık sistemini güçlendirme, kan şekerini dengeleme ve kolesterolü düşürme özelliğiyle halkın ilgi odağı haline geldi.

Mersin'in Anamur ilçesinden getirdiği kamkat meyvesini 70 TL'den satışa sunan Ahmet Koç, kabuğuyla birlikte tüketilen tek turunçgil meyvesi olan kamkatın kokusu ve tadıyla tüketiciyi cezbettiği söyledi.

KAMKATIN FAYDALARI NELER?

Ahmet Koç, kamkatla ilgili şunları söyledi:

"Çoğu kimsenin hiç bilmediği kamkat meyvesi, küçücük cüssesiyle içinde yüksek oranlarda demir, B vitaminleri, manganez, bakır ve kalsiyum yer almaktadır. Kamkatın bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kan şekerini dengelediği, bilinmektedir. Bu özelliklerinden dolayı son günlerde kamkat meyvesi satışlarımız arttı."

KAMKAT NEDİR, NASIL BİR MEYVE?

Kamkat, turunçgillerden bir meyve türü. Çince bir kelime olan 'kumquat', altın portakal anlamına gelir. Kamkat, oval şekilli, turuncu renkli ve küçük bir meyve. Kabuğu ince ve tatlımsı bir tada sahiptir. Meyvenin eti ise sulu ve ekşi bir tada sahip.

Kamkat, Güneydoğu Asya kökenli. Günümüzde dünyanın birçok yerinde yetiştirilir. Türkiye'de de özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetiştirilir.

KAMKAT NEYE İYİ GELİR?

Kamkat, C vitamini, potasyum ve lif açısından zengin bir meyve. Ayrıca, antioksidanlar açısından da zengin. Kamkat, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, kalp sağlığını korumaya, sindirim sistemini düzenlemeye ve cilt sağlığını korumaya yardımcı olur.

Kamkat, taze olarak tüketilebilir. Ayrıca, reçel, marmelat, turşu, komposto gibi çeşitli şekillerde de tüketilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN