Kolanın içilmek dışındaki 7 harika kullanımı! Gözlerinize inanamayacaksınız

Kolanın içilmek dışındaki 7 harika kullanımı! Gözlerinize inanamayacaksınız

Ara sıra güzel, soğuk bir bardak kola içmeyi seviyoruz. Tabii ki, kola içerdiği çok miktarda şeker nedeniyle çok sık içerken abartmamamız gerektiğini biliyoruz. Peki kolanın başka farklı kullanım alanlarının da olduğunu biliyor muydunuz?

Çoğu kişi yemeklerinin yanında gazlı içecekler içmeyi sever. Bunların başında da kola gelir. Bir çok zaman şişenin dibinde kola kalır ve kimse içmez. İşte bu kalan kolayı değerlendirmenin birkaç yolu var. Bu kola ipuçlarını daha önce bilmeliydik! Koladaki yüksek asitlik, onu günlük ev eşyalarını temizlemek için mükemmel hale getirir. Bu asitli içeceğin hayranı olmasanız bile temizlik maddesi olarak da kullanılabilir. İşte çok şaşıracağınız bir liste hazırladık.

1. SAÇTAKİ SAKIZIN ÇIKARILMASI

Nasıl olduğu bizi aşar, ama bir şekilde beklediğinizden daha yaygın: saçınıza bir parça sakız yapışmış. Bir kaseyi kola ile doldurun ve sakızlı saç parçasını içine koyun. Bunu bir süre bekletin ve sakızı çıkarmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

2. KALEM İŞARETLERİ

Küçük çocuklarınız halılarınızın üzerine resim yapabilir. Can sıkıcı kalem izlerini hepimiz biliyoruz. Neyse ki, kola burada da yardımcı olabilir. Leke üzerine biraz kola koyun ve ovalayın. Ardından lekenin üzerine biraz sabunlu su kullanın ve güneşte yumuşak kar gibi kaybolacaktır.

basliksiz-7.jpg

3. SU ISITICINIZIN KİRECİNİ ÇÖZÜN

Su ısıtıcınız, içindeki tüm kireç nedeniyle aşınma için biraz daha mı kötü görünüyor? Sadece su ısıtıcısına biraz kola dökün ve açın. Sıcak kolanızı gidere dökün ve kullanmadan önce su ısıtıcınızı durulayın.

4. TUVALETİ TEMİZLEMEK

Tam olarak eğlenceli bir iş değil: tuvaleti temizlemek. Tuvaletinizdeki inatçı kireçten kurtulmak zordur. Çözüm? Tuvalete bir kutu kola dökmek! Bir saat bekletin, kaseyi tuvalet fırçasıyla ovalayın ve ardından yıkayın. İçeceğin içindeki asit, klozetteki tüm inatçı kireçleri temizleyecektir.

basliksiz-5-001.jpg

5.PASLI ARAÇLAR

Üzerinde biraz pas bulunan eski aletleriniz var mı? Büyük bir kabı kola ile doldurun ve aletleri içine koyun. Bir süre oturmalarına izin verin ve temizlemek için bir fırça kullanın. Saklamadan önce iyice durulayın ve kurulayın.

6. YANMIŞ TENCERE VEYA TAVALAR

En iyimizin başına gelir: en iyi tencere veya tavalarımızdan birinde yemek yakmak. Tencerenizde kötü, siyah bir yanık kalır ve temizlenmesi genellikle oldukça zordur. Kendini biraz fırçalamaktan kurtarmak ister misin? Tencereye biraz kola ekleyin, birkaç saat bekletin ve ardından tencereyi normalde yaptığınız gibi yıkayın. Yanık gitmiş olacak!

7. MARİNE ETME

Yemeklerinizi kola ile marine etmek mi? Garip gelebilir, ama lezzetli!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN