Koronada film yeniden başlıyor! JN1 varyantı belirtilerini uzmanlar açıkladı: Ya nüfusun yüzde 85’i aşılanacak ya da…

Koronada film yeniden başlıyor! JN1 varyantı belirtilerini uzmanlar açıkladı: Ya nüfusun yüzde 85’i aşılanacak ya da…

Kovit-19’u geride bıraksak da yeni varyantlar peşimizi bırakmıyor! Bu da korona filmi yeniden başlıyor dedirtti. Kovit-19’un ortaya çıkan son varyantı JN1 belirtileri açıklanırken, aşıyla ilgili de kritik bilgi verildi…

Kovit-19’un yeni varyantı JN1, Amerika, Hollanda, Fransa, İngiltere, Portekiz, İspanya, Japonya, Çin ve Avustralya gibi ülkelerde görülmeye başlandı. Milliyet’in haberine göre, Omicron’la aynı belirtileri gösteren bu yeni varyantta ayrıca karın ağrısı, kusma ve ishal şikayetleri de oldukça fazla…

yeni-varyant-jn1-nedir-1.jpg

YA YÜZDE 85 AŞILANACAK YA DA…

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni varyantla ilgili ya dünyanın %85’inin aşılanacağını ya da böyle hafif seyrediyor diyerek bulaşa izin verileceğini söyleyerek şunları aktardı:

“Geçen haftalarda ben de Kovid oldum. Hafif geçiyor diyoruz ancak korunmayı da bırakınca virüs mutasyona uğruyor. Virüs durup dururken mutasyona uğramıyor, insandan insana geçerek oluşuyor. Önlem almadığımız sürece de taşınmaya devam edecek. İnsanlar hasta mı değil mi bilmiyoruz. Belirtiler hafif. Temasla bulaşıyor. Kasımın ortalarında DSÖ, ‘61 vaka var’ derken şimdi bu 4000’e çıktı. Bizde de olabilir ama bilemiyoruz. Pirola aşıya cevap veren bir varyanttı. Bunda da aşı ne kadar koruyor bilinmiyor.

Hepsi neticede Omicron varyantı. JN1 de belirtiler, ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı, halsizlik, yorgunluk, koku alma duygusunda bozukluk… Bu virüste dikkat çeken bir şey var, ishal, kusma ve karın ağrısı daha sık görülüyor. İshal, sık rastlanan bir Kovid belirtisi olarak görülmeye başlandı. Bu Türkiye’de de bu varyantın olabileceğini gösterebilir.”

yeni-varyant-jn1-nedir-2.jpg

HALA HAFTADA 1000 KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

Medipol Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Akkoyunlu ise “Kovid hâlâ tüm dünyada her hafta 15 bin kişinin hastaneye yatırılmasına ve 1000 kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. JN1, Omicron’un BA.2.86 varyantının spike proteininde oluşan mutasyon ile ortaya çıktı. Spike proteini hem virüsün hücreye tutunmasını sağlayan hem de aşıların büyük bir kısmının hedeflediği protein olması nedeni ile bilim camiasında heyecana neden oldu” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN